Επικαιρότητα

Φ/Β θα τροφοδοτεί εργοστάσιο επαγγελματικών οχημάτων της MAN στην Αφρική

Φ/Β θα τροφοδοτεί εργοστάσιο επαγγελματικών οχημάτων της MAN στην Αφρική Το πρώτο εργοστάσιο επαγγελματικών οχημάτων με ουδέτερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) είναι πλέον γεγονός.

Η MAN Truck & Bus κάνει ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής της για την προστασία του κλίματος με τη χρήση μόνο ΑΠΕ, στο εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων, στην Pinetown της Νότιας Αφρικής.

Ειδικότερα, ένα τεράστιο φ/β έχει εγκατασταθεί στις στέγες του εργοστασίου της αυτοκινητοβιομηχανίας, καλύπτοντας συνολική επιφάνεια 6.300 τ.μ. Το σύστημα μπορεί να παράγει έως και 810.000 kWh ετησίως, προσφέροντας ενέργεια φιλική προς το περιβάλλον. Η ενέργεια επαρκεί για την λειτουργία του εργοστασίου, και το πλεόνασμα αυτής, τροφοδοτείται στο τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό το μέτρο, από μόνο του, μειώνει τις εκπομπές CO2 στην παραγωγή της ΜΑΝ κατά 860 τόνους ανά έτος.

Ειδικοί εξετάζουν σχολαστικά τις στέγες πριν από την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος. Κατασκευάστηκαν φεγγίτες στην οροφή, που επιτρέπουν την διέλευση όσο το δυνατόν περισσότερου ηλιακού φωτός στη διάρκεια της ημέρας.

Με σύγχρονη μόνωση εξασφαλίζεται να καταναλώνει ο κλιματισμός όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια. Δεξαμενές βρόχινου νερού έχουν εγκατασταθεί για να παρέχουν μια φιλική προς το περιβάλλον λύση για το πλύσιμο των οχημάτων στον χώρο του εργοστασίου, τα υδάτινα λύματα του οποίου ανακυκλώνονται.

«Το εργοστάσιο με ουδέτερες εκπομπές CO2, στην Pinetown, αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την υλοποίηση της Στρατηγικής μας για την προστασία του Κλίματος και αποδεικνύει τι εννοούμε όταν μιλάμε για επιχειρηματικότητα στην προστασία του κλίματος. Το έργο αυτό, είναι το σημείο αναφοράς για την αειφόρο παραγωγή εμπορικών οχημάτων στην Αφρική» αναφέρει ο Δρ Georg Pachta-Reyhofen, Διευθύνων Σύμβουλος της MAN SE.

Η ΜΑΝ έχει θέσει ως στόχο της, τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 25% μέχρι το 2020, σε σύγκριση με αυτές του 2008. Ο στόχος αυτός είναι πλέον εφικτός. Μέχρι το τέλος του 2014, η ΜΑΝ ήδη έφτασε στο 19%, το οποίο αντιστοιχεί περίπου σε 105.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, λιγότερους στην ατμόσφαιρα.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr