Επικαιρότητα

Ιδρύθηκε Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηλιακής Ενέργειας

Ιδρύθηκε Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηλιακής Ενέργειας Οι επικεφαλής κορυφαίων εταιρειών της διεθνούς φωτοβολταϊκής κοινότητας ανακοίνωσαν την ίδρυση ενός Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηλιακής Ενέργειας (Global Solar Council). Το συμβούλιο έχει στόχο τη βιώσιμη και ανταγωνιστική ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο, με έμφαση στις υποστηρικτικές πολιτικές και το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Διευθύνοντες σύμβουλοι και πρόεδροι κορυφαίων οργανισμών και εταιρειών φωτοβολταϊκών, όπως οι Applied Materials, Dow Corning Corporation, DuPont Company, First Solar, Lanco Solar, Phoenix Solar, Siemens ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε να ενθαρρύνουν κυβερνήσεις και άλλους φορείς λήψης αποφάσεων να χαράξουν στρατηγικές με γνώμονα τον «ελεύθερο ανταγωνισμό των εταιρειών του κλάδου στη βάση της ποιότητας, της τεχνολογίας, των υπηρεσιών και της τιμολογιακής πολιτικής».

Ο συνασπισμός των εταιρειών φωτοβολταϊκών θα εργαστεί επίσης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη.

Επιπλέον στόχος είναι η απελευθέρωση της αγοράς από κάθε είδους εμπόδια, "μέσω ευνοϊκών πολιτικών, ελεύθερης πρόσβασης στην ενεργειακή αγορά, μείωσης των δασμών στον εισαγόμενο εξοπλισμό, παροχής έρευνας αγοράς και άλλων υποστηρικτικών μέτρων τα οποία θα οδηγήσουν σε μείωση του κόστους".

Κάνοντας νεύμα στην πρόσφατη διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας το Συμβούλιο Ηλιακής Ενέργειας καλεί σε άρση των κάθε είδους εμποδίων που λειτουργούν στρεβλωτικά προς τον ελεύθερο ανταγωνισμό και εμπόριο.

Ιδρυτικά μέλη του συμβουλίου είναι οι εξής: Charles Gay (Applied Materials), Robert Hansen (CEO, Dow Corning), David Miller (πρόεδρος, DuPont), Michael Ahearn, (πρόεδρος, First Solar), Vutukuri Saibaba (CEO, Lanco Solar), Andreas Hänel (CEO, Phoenix Solar) και Zhengrong Shi (CEO,Suntech).

 

Πηγή:http://www.imerisia.gr