Επικαιρότητα

Οθόνες κινητών τηλεφώνων με φ/β και κυψέλες καυσίμων για αυτόνομη φόρτιση

Οθόνες κινητών τηλεφώνων με φ/β και κυψέλες καυσίμων για αυτόνομη φόρτιση Τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα γίνονται ολοένα και πιο εξελιγμένα και απαραίτητα στην καθημερινότητα, ενώ αυξάνεται παράλληλα η ενεργειακή τους κατανάλωση, με τη μέση μπαταρία να εξαντλείται ακόμα και μέσα σε μία ημέρα.

Αρκετές εταιρείες φαίνεται να έχουν εντοπίσει τη λύση του προβλήματος στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, παρακάμπτοντας τα προβλήματα από την καθυστερημένη ανάπτυξη της τεχνολογίας συμβατικών μπαταριών.

Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητών Τηλεφώνων που έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη παρουσιάστηκαν αρκετές σχετικές τεχνολογίες, έτοιμες για την αγορά είτε ακόμα υπό ανάπτυξη.

«Η μπαταρία αποτελεί το πιο απαραίτητο εξάρτημα για την πλειοψηφία των φορητών συσκευών», δήλωσε ο Ματιέ ντε Μπροκά της εταιρείας SunPartner Technologies, μίας γαλλικής εταιρείας που αναπτύσσει ιδιαίτερα λεπτά, διαφανή φωτοβολταϊκά κύτταρα που θα κολλάνε ακριβώς πάνω στην οθόνη ή τη θήκη της συσκευής ώστε να συλλέγουν ενέργεια από τον ήλιο.

Τα φωτοβολταϊκά παράγουν ενέργεια ισχύος περίπου 2,5 μιλιβάτ και μετά από δέκα λεπτά έκθεσης στον ήλιο μπορούν να φορτίζουν ένα κινητό τηλέφωνο για 100 λεπτά αναμονής ή δύο λεπτά συνομιλίας, ιδανικό για λειτουργία ανάγκης

 

Πηγή:http://www.energypress.gr