Επικαιρότητα

"Εστιάστε στην Ενέργεια"-Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στο πλαίσιο του έργου “10ACTION” (δράσεις για την αλλαγή της ενεργειακής συμπεριφοράς των Ευρωπαίων πολιτών) το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη, διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στόχος του έργου, που συντονίζει το πολυτεχνείο της Μαδρίτης (UPM), και συμμετέχουν οργανισμοί από 5 Ευρωπαϊκές χώρες, είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και έμμεσα των οικογενειών τους σχετικά με ενεργειακά - περιβαλλοντικά ζητήματα και η βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς τους.

Στο διαγωνισμό φωτογραφίας συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Γερμανία και την Αυστρία.

Οι μαθητές καλούνται να τραβήξουν φωτογραφίες που παρουσιάζουν ή αναδεικνύουν τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενέργειας γενικότερα, στην καθημερινότητα.

Στο διαγωνισμό φωτογραφίας μπορούν να συμμετάσχουν μόνο μαθητές γυμνασίων και λυκείων. Ο διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συναγωνιστούν τους μαθητές της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Γερμανίας και της Αυστρίας.

Τρία βραβεία θα δοθούν σε κάθε συμμετέχουσα χώρα. Στη συνέχεια οι φωτογραφίες των τριών εθνικών νικητών της κάθε χώρας θα διαγωνιστούν για τα διεθνή βραβεία. Οι τελικοί διεθνείς νικητές θα κερδίσουν ένα ταξίδι στη Μαδρίτη μαζί με τον κηδεμόνα τους.

Λήξη διαγωνισμού: 20 Μαΐου 2012

Περισσότερες πληροφορίες: http://10action-teenagers.sdeurope.org/login/index.php