Επικαιρότητα

Ηλιακό ποδήλατο-ταξί στους δρόμους του Amsterdam!

Ηλιακό ποδήλατο-ταξί στους δρόμους του Amsterdam! Ο Καλλιτέχνης-Εφευρέτης Thomas Lundy εμπνεύστηκε και κατασκεύασε το πρώτο ηλιακό ποδήλατο-ταξί για τους δρόμους της Πόλης του Amsterdam.

Στην πόλη που σφύζει από πλήθος ποδηλάτων, σε κάθε πιθανή και απίθανη εκδοχή, δε θα μπορούσε να απουσιάζει και το ποδήλατο-ταξί. Ο εμπνευστής της ιδέας σκέφτηκε να δώσει ηλεκτρική υποβοήθηση στο ποδήλατο ταξί βοηθώντας έτσι τον οδηγό να αποφεύγει την υπερβολική καταπόνηση μεταφέροντας τους επιβάτες του.

Στη φουτουριστική αυτή κατασκευή ο κατασκευαστής τοποθέτησε στην οροφή τρία εύκαμπτα φωτοβολταικά πάνελ. Αυτά, κατα τη διάρκεια της ημέρας φορτίζουν τις μπαταρίες οι οποίες με τη σειρά τους δίνουν ενέργεια στον μικρό ηλεκτροκινητήρα κατά τις βραδινές ώρες.

Με τον τρόπο αυτό, ο "φωτοβολταικός" ταξιτζής μπορεί πιο ξεκούραστα να διανύει μεγαλύτερες αποστάσεις, να τον προτιμούν οι επιβάτες για την πρωτότυπη κατασκευή του, ενώ τα έσοδα του διαρκώς αυξάνουν!

Το ποδήλατο-ταξί βρίσκεται μόλις στην αρχική φάση σχεδιασμού του, καθώς αυτό θα εξελιχθεί με νέο ηλεκτροκινητήρα μεγαλύτερης απόδοσης σε συνδυασμό με ηλιακά πάνελ με χρήση νανοτεχνολογίας.

Στην εποχή μας, όπου οι μεταφορές στις πολυσύχναστες πόλεις καθίστανται πολύ επιβαρυντικές για το περιβάλλον, το ηλιακό ποδήλατο-ταξι αποτελεί την ιδανική ιδέα για μετακίνηση δίχως θόρυβο και ρύπους.

Είναι σαφώς μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Amsterdam, όπου ο φακός του saveplanet.gr αποθανάτισε το όχημα αυτό.

Μήπως το ιστορικό κέντρο της Αθήνας μπορεί να αποδειχθεί φιλόξενο για μια τέτοια καινοτόμα πρόταση?