Επικαιρότητα

Υπέροχα παιδικά ποδήλατα από...ανακυκλωμένα χαλιά!

Υπέροχα παιδικά ποδήλατα από...ανακυκλωμένα χαλιά! Οι μοκέτες και τα χαλιά χρησιμεύουν αποκλειστικά στην χρήση τους στα σπίτια και τους χώρους γραφείων για τη βελτίωση της θερμικής άνεσης κατά τους χειμερινούς μήνες.

Τι γίνεται όμως όταν οι μοκέτες και τα χαλιά φθαρούν? Την απάντηση έρχεται να δώσει εταιρεία από τη Νέα Ζηλανδία, καθώς δημιούργησε μια μονάδα παραγωγής ανακύκλωσης των υλικών αυτών και μετατροπής τους σε υπέροχα και μοντέρνα παιδικά ποδήλατα.

Οι μοκέτες αποτελούνται από ένα σημαντικό αριθμό υλικών με συνέπεια η ανακύκλωση τους να είναι περίπλοκη και δαπανηρή διαδικασία, ενώ το μέγεθος τους τα καθιστά δύσκολα στην αποθήκευση.

Για τους λόγους αυτούς, η διαδικασία που επιλέχθηκε αφορά την εκμετάλλευση των πολυμερών υλικών και των σκληρών νάιλον υλικών που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά.

Τα υλικά αυτά θερμαίνονται σε κατάλληλη θερμοκρασία, προστίθενται ρητίνες ενίσχυσης, και παίρνουν την τελική σωληνωτή μορφή που αποτελεί τη βάση για την τελική κατασκευή του πλαισίου των ποδηλάτων.

Οι δοκιμές και η τελική επεξεργασία απέδειξε ότι η κατασκευή είναι επαρκής και παρέχει απόλυτη ασφάλεια για τους μικρούς ποδηλάτες. Ο σχεδιασμός είναι μοντέρνος και διαχρονικός. Το τελικό αποτέλεσμα και η κεντρική ιδέα είναι ότι το ποδήλατο αποτελεί τελικό προϊόν ανακυκλωμένο από ογκώδη και δύσκολα στην επεξεργασία του υλικά, συνεπώς πρόκειται για απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή!

 

Υπέροχα παιδικά ποδήλατα από...ανακυκλωμένα χαλιά!

Υπέροχα παιδικά ποδήλατα από...ανακυκλωμένα χαλιά!