Επικαιρότητα

Το απίστευτο πλωτό πάρκο που θα αλλάξει την όψη της Νέας Υόρκης

Το απίστευτο πλωτό πάρκο που θα αλλάξει την όψη της Νέας Υόρκης Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Μπάρι Ντίλερ και η σύζυγός του, σχεδιάστρια μόδας Ντάιαν Φον Φίρστενμπεργκ, θα χρηματοδοτήσουν την κατασκευή ενός πλωτού δημόσιου πάρκου που θα αλλάξει την όψη της όχθης του ποταμού Χάντσον.

Το ζευγάρι θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του πάρκου με το πόσο των 113 εκατ δολαρίων ενώ ο δήμος της Νέας Υόρκης θα καταβάλλει το πόσο των 17 εκατ δολαρίων, που υπολείπεται. Η κατασκευή του θα αρχίσει το 2016 και προβλέπεται να έχει τελειώσει μέχρι το 2019. Η δομή του πάρκου θα στηρίζεται σε 300 κολώνες, σε σχήμα μανιταριού, που θα είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους. Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στους κατάφυτους κήπους και να παρακολουθήσουν παραστάσεις στο μεγάλο αμφιθέατρο των 700 θέσεων.

Ο αρχιτέκτονας Σίνε Νίλσεν, υπεύθυνος τους σχεδιασμού παρουσίασε, ενθουσιασμένος, το σχέδιο: « Η απροσδόκητη τοπογραφία και οι σαγηνευτικοί χώροι θα δώσουν στους επισκέπτες να ζήσουν οπτικές και πολιτιστικές εμπειρίες που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην πόλη, πολύ λιγότερο στην προκυμαία. Η ρυμοτομία του χώρου και ο συνδυασμός με την απόλαυση του τοπίου θα καταστήσει το πάρκο ως ένα υπέροχο προορισμό, που θα καθορίσει ένα νέο πρότυπο των δημόσιων πάρκων».

 

Το απίστευτο πλωτό πάρκο που θα αλλάξει την όψη της Νέας Υόρκης

Το απίστευτο πλωτό πάρκο που θα αλλάξει την όψη της Νέας Υόρκης

Πηγή:http://www.iefimerida.gr