Επικαιρότητα

Επιμόρφωση μαθητών σχετικά με το περιβάλλον

Επιμόρφωση μαθητών σχετικά με το περιβάλλον Η εταιρία Tetra Pak Hellas , κορυφαία εταιρία σε λύσεις για την επεξεργασία και συσκευασία τροφίμων συνεργάζεται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης για την υλοποίηση σχολικών προγραμμάτων ώστε από μικρή ηλικία να εξοικειώνονται τα παιδιά με την προστασία του περιβάλλοντος, την σημασία της ανακύκλωσης, και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Στην Αττική περισσότερα από 6500 παιδιά δημοτικού μπορούν να συμμετάσχουν σε ειδικά οργανωμένα προγράμματα επιμόρφωσης σχετικά με την ανακύκλωση, τον οργανισμό FSC® (Forest Stewardship Council)και την προστασία των δασών.

Στόχος της Tetra Pak® μέσω αυτών των διαδραστικών σχολικών προγραμμάτων, είναι να καταλάβουν τα παιδιά τις βασικές έννοιες του να ζούμε σε αρμονία με το περιβάλλον και να διαπιστώσουν μέσα από απτά παραδείγματα πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί και με τον τρόπο που παράγονται, συσκευάζονται και ανακυκλώνονται τα προϊόντα που καταναλώνουμε ή χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή. Από την εμπειρία που έχει αποκτήσει η Tetra Pak από την εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων και σε άλλες χώρες, «πεποίθησή μας – λέει η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της εταιρείας στην Ελλάδα, κ. Μαρία Σιγάλα – είναι ότι και σε αυτές τις τρυφερές ηλικίες τα παιδιά μπορούν θαυμάσια να εξοικειωθούν ακόμα και με έννοιες όπως “βιώσιμη ανάπτυξη”, “προστασία του περιβάλλοντος”, και να τις κάνουν κτήμα τους».

Η πολυετής εμπειρία της Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης στην προώθηση της ανακύκλωσης και της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω προγραμμάτων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των πολιτών και ειδικά των μαθητών, έρχεται να συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη του στόχου της Tetra Pak®.

Μέσα από ζωγραφική, συζήτηση, παρουσιάσεις και άλλες δραστηριότητες, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να θέσουν όλες τους τις απορίες για το περιβάλλον, τα δάση και την ανακύκλωση, και να λάβουν με διασκεδαστικούς τρόπους τις απαντήσεις τους.

«Με αυτόν τον τρόπο», προσθέτει η κ. Μιμιλίδου, Υπεύθυνη Περιβάλλοντος της Tetra Pak® στην Ελλάδα, «στόχος μας είναι η ενημέρωση των μαθητών του δημοτικού σχετικά με την αξία της προστασίας των δασών, τις χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak, την πιστοποίηση κατά FSC, και την η αξία της ανακύκλωσης».

 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr