Επικαιρότητα

Με Ποδήλατο στη Δουλειά

Με Ποδήλατο στη Δουλειά Η καμπάνια "Με Ποδήλατο στη Δουλειά" ξεκινάει σήμερα 1η Μαΐου και είναι εμπνευσμένη από παρόμοιες καμπάνιες άλλων χωρών. Αυτές οι καμπάνιες θεωρούνται απ' τους καλύτερους τρόπους αλλαγής νοοτροπίας υπέρ του ποδηλάτου

Η καμπάνια είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να εμπνεύσει εργαζόμενους να ξεκινήσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με ποδήλατο. Δημιουργεί ποδηλατική κουλτούρα στους χώρους εργασίας και δίνει την ευκαιρία στους έμπειρους ποδηλάτες να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές στους συνεργάτες τους.

Σε ατομικό επίπεδο, κάθε ποδηλάτης που συμμετέχει καταγράφει τις διαδρομές και τα χιλιόμετρα που κάνει για ένα μήνα προς και από τη δουλειά στην ιστοσελίδα της καμπάνιας.

Η καμπάνια λειτουργεί καλύτερα σαν ομαδική προσπάθεια. Όποιος οργανώσει μια ομάδα, παρακινεί τους συνεργάτες του να συμμετέχουν. Όποιος οργανώσει τη συμμετοχή του εργοδότη του, διαφημίζει την καμπάνια σε όλους τους συναδέλφους του.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός στον καθένα που θέλει να πάει στη δουλειά με ποδήλατο τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια του Μαΐου. Η μετακινήσεις μπορούν να γίνουν οπουδήποτε στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένα κόστος για τη συμμετοχή.

Αν χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μπορείτε να τα συνδυάσετε με ποδήλατο. Προσθέστε τα χιλιόμετρα και τις διαδρομές που κάνετε με ποδήλατο.

Η καμπάνια “Με Ποδήλατο στη Δουλειά”

•παροτρύνει τους εργαζόμενους να αρχίσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με το ποδήλατο

•προβάλλει τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης με ποδήλατο στους εργοδότες

•προβάλει τους εργοδότες που προωθούν το ποδήλατο