Επικαιρότητα

Ποδήλατο για off-road διαδρομές από την Bultaco

Ποδήλατο για off-road διαδρομές από την Bultaco Τον περασμένο Μάιο η Bultaco παρουσίασε την ηλεκτρική της επιστροφή στην παραγωγή, με τα δύο πρώτα της μοντέλα, Rapitan και Rapitan Sport.

Αντλώντας έμπνευση από το ένδοξο παρελθόν της, βαφτίζει το νέο της και τρίτο κατά σειρά μοντέλο Brinco ως φόρο τιμής στο ομώνυμο δίχρονο 75 κ.εκ. μοτοσυκλετάκι που παρήγαγε τη δεκαετία του 70.

Το νέο Brinco στην ουσία είναι ένα ποδήλατο για εκτός δρόμου οδήγηση, με ηλεκτρική υποβοήθηση. Χτισμένο πάνω σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο, κινείται με πετάλια σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που βρίσκεται στο κέντρο του πίσω τροχού.

Ο κινητήρας αυτός διαθέτει τρεις επιλογές λειτουργίας, Sport, Urban και Eco, με ονομαστική ισχύ 2 kW (2.7 ίπποι) και μέγιστη ισχύ 3 kW (4 ίπποι). Η δύναμή του κινητήρα περνάει στον πίσω τροχό μέσω ενός ποδηλατικού σασμάν 9 ταχυτήτων. Η ροπή του είναι αξιοθαύμαστη, καθώς μετρά ούτε λίγο-ούτε πολύ... 6.1 kgm(!), όσα περιμένει κανείς από μια μοτοσυκλέτα 600-650 κ.εκ.

Για ένα σύνολο 33 κιλών (συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας που ζυγίζει 7 κιλά) η απόδοση αυτή είναι κάτι παραπάνω από ικανή για μια τελική ταχύτητα 60χλμ/ώρα. Όσον αφορά στην αυτονομία του, αυτή εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης. Έχεις την κλασική γκαζιέρα στο δεξί χέρι και δουλεύοντας μόνο με τον ηλεκτρικό κινητήρα στη μέγιστη απόδοσή του, θα βγάλει περίπου 30 χλμ. με μια φόρτιση. Ωστόσο σε συνδυασμό με πετάλι και πιο οικονομική λειτουργία, θα φτάσει στο μέγιστο των 100 χλμ..

Το βασικό του προσόν ωστόσο είναι πως η μπαταρία Li-Ion 1 kWh αφαιρείται σε 15 δευτερόλεπτα από τη θέση της, συνδέεται στην πρίζα και φορτίζεται πλήρως σε δύο ώρες. Και στο τέλος μπορείς πάντα να το χρησιμοποιήσεις ως απλό ποδήλατο, αν λ.χ. ξεπεράσεις την αυτονομία της μπαταρίας θα μπορείς πάντα να φτάσεις στον προορισμό σου πεταλάροντας (με κόπο βέβαια, αν κρίνουμε από το βάρος των 33 κιλών).

 

Πηγή:http://www.news.gr