Επικαιρότητα

Η κυριαρχία των ροζ διαμαντιών

Η κυριαρχία των ροζ διαμαντιών Τα ροζ διαμάντια εκτός από αισθητική υπεροχή έχουν κατοχυρώσει και τον τίτλο της ασφαλούς επένδυσης και μάλιστα σε καιρό που οι οικονομικές συνθήκες είναι εξόχως ρευστές.

«Οι άνθρωποι τα αγαπούν και τα θεωρούν εξαιρετική "εναλλακτική" επένδυση» αναφέρει στην εφημερίδα The Telegraph ο Neil Duttson, ιδρυτής της φίρμας Duttson Rocks, μια εταιρία που διακινεί διαμάντια και που έχει ως πελάτες της διασημότητες, ποδοσφαιριστές και επενδυτές.

«Είναι απτά, κινητά περιουσιακά στοιχεία, κι έτσι μπορείς να μεταφέρεις τον πλούτο σου στην τσέπη σου ή στο δάχτυλό σου», εξηγεί.

Η αξία των ροζ διαμαντιών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Το 2002 η μέση αξία ανά καράτι ενός τέτοιου διαμαντιού ήταν 13.000 δολάρια, ενώ το 2014, έφτασε τα 78.000 δολάρια.

Το «Graff Pink» ένα από τα σπανιότερα ροζ διαμάντια του κόσμου, είναι 24,78 καρατίων και πωλήθηκε από τον Οίκο Sotheby’s στη Γενεύη για 30 εκατ. λίρες τον Νοέμβριο του 2010.

Περιζήτητα ροζ διαμάντια είναι αυτά από το ορυχείο Argyle στην Αυστραλία, καθώς η ανακοίνωση του ιδιοκτήτη πως προτίθεται να το κλείσει το 2019, εκτόξευσε τις τιμές τους στα ύψη.

«Η δουλειά μου έχει φύγει εκτός ορίων με τα διαμάντια» λέει ο Duttson:

«Γίνονται ανάρπαστα, ειδικά από Κινέζους. Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθώ με επιχειρηματίες από το Σίτι του Λονδίνου, οι οποίοι επρόκειτο να αγοράσουν ένα σπίτι, αλλά τελικά αποφάσισαν να επενδύσουν τα πλούτη τους σε χρωματιστά διαμάντια»!

 

Πηγή:http://www.nooz.gr