Επικαιρότητα

Ένα ποδήλατο που θυμίζει… Ferrari!

Ένα ποδήλατο που θυμίζει… Ferrari! Η εταιρεία που κατά καιρούς έχει σχεδιάσει μοντέλα για τις μεγαλύτερες και πιο designάτες ιταλικές μάρκες αυτοκινήτου, τώρα επεκτείνεται και στο χώρο του ποδηλάτου, με ένα ποδήλατο… έργο τέχνης!

Στα περισσότερα από 84 χρόνια της ιστορίας του, η εταιρεία Pininfarina έχει σχεδιάσει αυτοκίνητα για την Ferrari, τη Maserati και την Alfa Romeo που κόβουν την ανάσα. Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1980, όμως, η ιταλική εταιρεία σχεδιασμού άρχισε να επεκτείνεται και σε άλλους τύπους προϊόντων. Τώρα, προσφέρει τη δική του εκδοχή για e-bike - το Pininfarina Fuoriserie.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Fuoriserie εμπνεύστηκε από τα «tailor-made αυτοκίνητα της δεκαετίας του 30». Στην πραγματικότητα, το δέρμα που χρησιμοποιείται στις χειρολαβές του τιμονιού και στη σέλα (προέρχεται από την ιταλική εταιρεία κατασκευής δερμάτινων ειδών The Bridge) μιμείται το δερμάτινο εσωτερικό του Lancia Astura Bocca του 1936 που σχεδιάστηκε από την Pininfarina.

Κατασκευασμένο από την ιταλική εταιρεία κατασκευής ποδηλάτων 43 Milano για την Pininfarina, το πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο από επιχρωμιωμένο, συγκολλημένο στο χέρι σωλήνα από χάλυβα, ενώ ο οριζόντιος σωλήνας είναι από ξύλο ρίζας καρυδιάς. Στα άλλα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται τα φρένα Campagnolo Veloce, περιβλήματα των καλωδίων από αρθρωτό αλουμίνιο φρένων, ένα δισκοβραχίονα BLB Pista Vera, ζάντες αλουμινίου από την H Plus Son, και ενισχυμένα με Kevlar ελαστικά Panaracer Rimbo 700 x 28C.

Έχει επίσης ένα σύστημα φωτισμού που λαμβάνει ενέργεια από ένα δυναμό, το οποίο έχει κατασκευαστεί από τη γερμανική Supernova και περιλαμβάνει προβολέα LED. Η δύναμη στο πετάλι του αναβάτη αυξάνεται ηλεκτρικά από έναν κόμβο στο πίσω μέρος του ποδηλάτου, γεγονός που του επιτρέπει να φτάνει μέγιστη ταχύτητα έως και 25 km/h. Η μπαταρία ιόντων λιθίου φορτίζεται τόσο από το πετάλι του αναβάτη στις εύκολες διαδρομές όσο και μέσω της αναγεννητικής πέδησης, ώστε, θεωρητικά τουλάχιστον, να μην χρειάζεται φόρτιση.

Πληροφορίες για το βάρος του ποδηλάτου δεν υπάρχουν προς το παρόν, ενώ σε αναμονή βρισκόμαστε και για την ανακοίνωση της τιμής του από την Pininfarina. Δεδομένου όμως ότι μόνο το 30 Fuoriseries έχουν κατασκευαστεί, είναι μάλλον ασφαλές να υποθέσουμε ότι δεν θα είναι φθηνό.

 

Ένα ποδήλατο που θυμίζει… Ferrari!

Ένα ποδήλατο που θυμίζει… Ferrari!

Πηγή:http://www.4green.gr