Επικαιρότητα

Ποτίστρες για τα αδεσποτάκια από τον Δήμο Συκεών

Ποτίστρες για τα αδεσποτάκια από τον Δήμο Συκεών Ανοξείδωτες ποτίστρες με φλοτέρ σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, έχουν τοποθετήσει στελέχη της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας, για να εξασφαλίσουν πόσιμο νερό στα αδέσποτα ζώα.

Ποτίστρες θα τοποθετηθούν σταδιακά και σε άλλα σημεία του δήμου (τέσσερα στις Συκιές, τέσσερα στη Νεάπολη και τρία στον Άγιο Παύλο), τα οποία επίσης θα επιλεγούν ύστερα από συνεργασία με ενδιαφερόμενα ζωοφιλικά σωματεία και δημότες.

Τα σημεία τοποθέτησης επιλέγονται με τις υποδείξεις και τη συνεργασία των μελών του τοπικού ζωοφιλικού σωματείου "Φροντίζω" και πολιτών, ενώ μελετώνται τυχόν μειονεκτήματα της κατασκευής προκειμένου να διορθωθούν ώστε οι ποτίστρες να είναι λειτουργικές και ασφαλείς για τα ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ένας από τους επόμενους άμεσους στόχους της δημοτικής Αρχής είναι να προχωρήσει στην οριοθέτηση συγκεκριμένων χώρων ως πάρκων σκυλιών, όπου κηδεμόνες και κατοικίδια θα μπορούν να απολαμβάνουν την καθημερινή τους βόλτα και άσκηση.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη πρωτοβουλία ελληνικού Δήμου αναφορικά με την ευζωία των τετράποδων φίλων μας.

Τον Μάρτιο, ο Δήμος Αρταίων -σε συνεργασία με το Φιλοζωικό σωματείο Άρτας- τοποθέτησε ταΐστρες με ξηρή τροφή για τα αδέσποτα ζωάκια, σε πέντε σημεία της πόλης, ενώ το καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων είχε τοποθετήσει ποτίστρες σε διάφορα σημεία για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων της πόλης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών στην Αθήνα.

 

Πηγή:http://www.nooz.gr