Επικαιρότητα

Νέο σύστημα ενεργητικής ασφάλειας από τη Volvo

Νέο σύστημα ενεργητικής ασφάλειας από τη Volvo Η Volvo πραγματοποιεί ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του προγράμματος "Vision 2020", σύμφωνα με το οποίο, μέχρι το 2020 η σουηδική φίρμα θα έχει αναπτύξει όλη την απαιτούμενη τεχνολογία ώστε να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος θανάσιμου ή σοβαρού τραυματισμού οποιουδήποτε επιβαίνει σε μια νέα πρόταση της Volvo.

Το νέο σύστημα ενεργητικής ασφάλειας βασίζεται στη συνεχή καταγραφή και ανάλυση των κινδύνων γύρω από το αυτοκίνητο. Για τον σκοπό αυτό, είναι συνδεδεμένο με ένα σύνολο από προηγμένους αισθητήρες, οι οποίοι είναι διακριτικά τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.

Οι αισθητήρες αυτοί τροφοδοτούν μία κεντρική μονάδα ελέγχου, η οποία διαθέτει την απαιτούμενη υπολογιστική ισχύ ώστε να επεξεργάζεται δεδομένα προερχόμενα από τελείως διαφορετικές μεταξύ τους πηγές (όπως κάμερες και τα ραντάρ), κάτι που υλοποιείται για πρώτη φορά.

Οι αισθητήρες του συστήματος παρέχουν πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει περιμετρικά του αυτοκινήτου. Καλύπτουν περιοχή 360 μοιρών και ουσιαστικά καταγράφουν οτιδήποτε βρίσκεται γύρω από το αυτοκίνητο, είτε στατικό είτε σε κίνηση, κατευθύνοντας την κρίσιμη στιγμή τον οδηγό ώστε να επιλέξει τον καταλληλότερο δρόμο διαφυγής.

Για την εξέλιξη του συγκεκριμένου συστήματος, το οποίο αποτελεί την κορωνίδα ενός τετραετούς ερευνητικού προγράμματος, που ξεκίνησε το 2010 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, χρησιμοποιήθηκαν δύο ειδικά διασκευασμένα οχήματα.

 

Πηγή:http://auto.in.gr