Επικαιρότητα

Διαγωνισμοί στo πλαίσιo της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου 15 Ιουνίου 2012

Διαγωνισμοί στo πλαίσιo της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου 15 Ιουνίου 2012 Τι είναι η αιολική ενέργεια; Ποια η χρησιμότητά της; Ποια είναι τα περιβαλλοντικά οφέλη από την παραγωγή ενέργειας από τον άνεμο; Πόσο συμβάλει στη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα;

Ο άνεμος αποτελεί βασικό στοιχείο της ζωής μας. Πόσο καλά όμως γνωρίζουμε τη σημασία της αιολικής ενέργειας; Η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου στις 15 Ιουνίου αποτελεί μια ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που μας δίνονται από το στοιχείο του ανέμου.

Υπό την ομπρέλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αιολικής Ενέργειας (GWEC) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA) διοργανώνονται σε περισσότερες από 75 χώρες στον κόσμο δράσεις και εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού, καθώς και διαγωνισμοί με βασικό μήνυμα την προώθηση και προβολή της καθαρής ενέργειας από τον άνεμο.

Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) που είναι εθνικός εκπρόσωπος της EWEA και αρμόδια για την ελληνική ημέρα του ανέμου διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μία σειρά από δρώμενα, όπως διαγωνισμό φωτογραφίας, ζωγραφικής, διαγωνισμό καλύτερου λογοτύπου για την ελληνική ημέρα του ανέμου, τουρνουά ποδοσφαίρου, καθώς και πολλά «ανεμοπαιχνίδια» για μικρούς και μεγάλους.

Βασική επιδίωξη είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία και τα οφέλη της αιολικής ενέργειας για ένα μέλλον με καθαρές τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας.

Διεθνής Διαγωνισμός Φωτογραφίας με τίτλο «Η σκέψη μας στον άνεμο»

Δίνει την ευκαιρία σε φωτογράφους από όλον τον κόσμο να αποτυπώσουν μέσω του φωτογραφικού τους φακού την αιολική ενέργεια. Ο διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας έχει καταληκτική ημερομηνία την 6η Μαΐου 2012 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:

www.globalwindday.org

Διοργάνωση Διαγωνισμού ζωγραφικής για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, με τίτλο «Ο άνεμος στη ζωή μας»

Η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού είναι την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012. Οι ζωγραφιές των παιδιών θα αποστέλλονται στα γραφεία της ΕΛΕΤΑΕΝ, Tύχης 2, Χαλάνδρι 152 33, υπ’ όψιν Ελένης Ντζάθα.

Διαγωνισμός καλύτερου λογοτύπου για την ελληνική ημέρα του ανέμου.

Η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού είναι την Τρίτη 15 Μαΐου 2012. Οι διαγωνιζόμενοι θα στέλνουν τα σχέδιά τους στα γραφεία της ΕΛΕΤΑΕΝ, Tύχης 2, Χαλάνδρι 152 33, υπ’ όψιν Ελένης Ντζάθα.