Επικαιρότητα

Γερμανία: Ξεκινούν οι διανομές αγαθών με drones

Γερμανία: Ξεκινούν οι διανομές αγαθών με drones Την πρώτη διανομή αγαθών μέσω μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που ευαγγελιζόνταν η Amazon και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας προ εξαμήνου, λανσάρει σήμερα επί ευρωπαϊκού εδάφους η γνωστή πολυεθνική εταιρεία διανομών DHL, στο νησί Juist στη βόρεια ακτή της Γερμανίας.

Όπως αναφέρουν πολλά ειδησεογραφικά μέσα, το πρώτο φορτίο που θα διανεμηθεί μέσω drone που δεν ελέγχεται από κάποιον χρήστη επί εδάφους, θα είναι φάρμακα αλλά και αγαθά πρώτης ανάγκης, που θα παραδοθούν μετά στους κατοίκους, μέσω της παραδοσιακής, επίγειας οδού.

Η DHL υποστηρίζει ότι το νέο της σύστημα διανομών που το ονομάζει 'parcelcopter' (δεματόπτερο), καιρού επιτρέποντος, θα εκτελεί δύο πτήσεις την ημέρα, διάρκειας 30 λεπτών, μεταφέροντας αγαθά στους περίπου 2000 κατοίκους του νησιού Juist, με σημείο εκκίνησης την πόλη Norden, που βρίσκεται κοντά στη Βρέμη.

Για την εκτέλεση αυτών των πτήσεων μέσω μή επανδρωμένων αεροσκαφών που θα πετούν σε ύψος 30 μέτρων και με ταχύτητα 65 χλμ/ω, η DHL έχει πάρει ειδική άδεια από το Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών, όπως αναφέρουν οι New York Times.

 

Πηγή:http://www.lifo.gr