Επικαιρότητα

«Στοπ» στο σπρέι από την Bundesliga

«Στοπ» στο σπρέι από την Bundesliga Για λόγους προστασίας της υγείας απαγορεύτηκε η χρήση του γνωστού πλέον σπρέι από τους διαιτητές στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, η «Ενωση Τεχνικού Ελέγχου», αρμόδια για την έγκριση όλων των προϊόντων (από αυτοκίνητα ως... σπρέι) σε γερμανικό έδαφος, υποστηρίζει πως «δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι απλά στη Γερμανία αλλά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση με την υπάρχουσα σύστασή του».

Μάλιστα, η «ΕΤΕ» αναφέρει ότι προέβη σε έλεγχο του σπρέι για εννέα μέρες και εντόπισε σε αυτό υψηλή ποσότητα ορμονικά ενεργών ουσιών αλλά και έλλειψη της σχετικής απαραίτητης σήμανσης που φέρει κάθε εύφλεκτο προϊόν.

Το σπρέι επρόκειτο να κάνει την εμφάνισή του στην Bundesliga στις 18 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής αυτής, αλλά μετά την παραπάνω εξέλιξη είναι αμφίβολο αν αυτό θα συμβεί.

Από την πλευρά τους, οι Αγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί και Ισπανοί δεν έχουν εκφράσει κάποια αντίστοιχη αντίδραση, αλλά υπάρχει νομικό κόλλημα για τα παιχνίδια των γερμανικών συλλόγων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA.

Στο Champions League και το Europa League χρησιμοποιείται το «κατηγορούμενο» σπρέι, αλλά στη Γερμανία πλέον η χρήση του τιμωρείται με πρόστιμα και πειθαρχικές διαδικασίες.

 

Πηγή:http://www.sport-fm.gr