Επικαιρότητα

Gehrlicher Solar: ολοκληρώνει Φ/Β σύστημα σε γήπεδο ποδοσφαίρου

Gehrlicher Solar: ολοκληρώνει Φ/Β σύστημα σε γήπεδο ποδοσφαίρου Η Gehrlicher Solar Ecoluz do Brasil SA συνέδεσε στο δίκτυο το πρώτο φωτοβολταϊκό σύστημα σε γήπεδο ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής. Το έργο των 408 kWp βρίσκεται στο στάδιο Pituaçu στο Salvador της Bahia. Το έργο ανατέθηκε στην Gehrlicher Solar Ecoluz do Brasil, μια κοινοπραξία μεταξύ της γερμανικής Gehrlicher Solar και της Ecoluz Participacoes SA, από την Coelba, τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού της Βραζιλίας, τον περασμένο Αύγουστο.

Το έργο θα αποτελείται από δύο διαφορετικές τεχνολογικές ενότητες: Μονάδες PVL (photovoltaic laminate) της Uni-Solar των 238 kWp, που έχουν εγκατασταθεί στην οροφή του γηπέδου και μονοκρυσταλλικά πάνελς της Yingli Solar των 170 kWp, εγκατεστημένα στα αποδυτήρια και τα στέγαστρα πάρκινγκ.

Σύμφωνα με δήλωση που έχει κυκλοφορήσει, μέρος της παραγόμενης ενέργειας θα χρησιμοποιείται για τις ενεργειακές ανάγκες του σταδίου. «Το στάδιο Pituaçu θα πρέπει να είναι υπόδειγμα του τρόπου λειτουργίας της ηλιακής ενέργειας και των δυνατοτήτων ανάπτυξης αυτής της τεχνολογίας σε μια χώρα όπως η Βραζιλία», δήλωσε ο Ana Mascarenhas, την Σύμβουλος Ενεργειακής Απόδοσης του Ομίλου Neoenergia.

Ο David Ricardo da Silva, Διευθύνων Σύμβουλος της Gehrlicher Ecoluz Solar do Brazil πρόσθεσε: «Ο φωτοβολταϊκός σταθμός του σταδίου Pituaçu αποτελεί ορόσημο στην ανάπτυξη της αγοράς φωτοβολταϊκών στη Βραζιλία και από τώρα και στο εξής, πολλές άλλες εγκαταστάσεις θα γίνουν με βάση το έργο αυτό».

 

Πηγή:http://www.4green.gr