Επικαιρότητα

Η Νέα Υόρκη διαδηλώνει για το κλίμα

Η Νέα Υόρκη διαδηλώνει για το κλίμα «Άμεση δράση» για τη συλλογική αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής θα ζητήσουν αύριο περισσότεροι από εκατό χιλιάδες άνθρωποι, διαδηλώνοντας στο Μανχάταν, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής που συγκάλεσε για την Τρίτη ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει και θα προσφωνήσει τη Σύνοδο, όπως και την 69η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην αυριανή συγκέντρωση- πορεία για το κλίμα θα συμμετάσχουν ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, η επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, Κριστιάνα Φιγκέρες, ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Αλ Γκορ, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, Αμερικανοί γερουσιαστές και βουλευτές, ο «Αγγελιοφόρος της Ειρήνης» του ΟΗΕ, με βασική προτεραιότητα τη μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο, αρκετοί καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, περιβαλλοντιστές, καθώς και οργανωμένα σύνολα, σχολεία, συνδικαλιστικοί, οικολογικοί, θρησκευτικοί και κοινωνικοί φορείς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, η αυριανή εκδήλωση θα είναι η «μεγαλύτερη πορεία» που έχει γίνει ποτέ στον κόσμο για το κλίμα. Αύριο, θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες συγκεντρώσεις και πορείες σε 159 άλλες χώρες

 

Πηγή:http://www.zougla.gr