Επικαιρότητα

Πάτρα: Συμβολική εκδήλωση για την καθαρή ενέργεια από την ΟΙΚΙΠΑ

Πάτρα: Συμβολική εκδήλωση για την καθαρή ενέργεια από την ΟΙΚΙΠΑ H Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου είναι μια ημέρα σταθμός στον παγκόσμιο αγώνα για την αλλαγή πορείας όλου του πλανήτη από τα καταστρεπτικά για το κλίμα ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο, άνθρακα, φυσικό αέριο) στην καθαρή ενέργεια: εξοικονόμηση και Ανανεώσιμες Πηγές όπως ο άνεμος και ήλιος.

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας διοργανώνει το απόγευμα της ημέρας αυτής, παράλληλα με άλλες ομάδες ενεργών πολιτών, της Κυριακής 21 Σεπτεμβρίου, στις 7, στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας (κάτω μέρος, στη συμβολή με τον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου) μια συμβολική εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για το θέμα, αλλά και για να ενώσει τη φωνή της μαζί με εκατομμύρια διαδηλωτές και ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο. Στόχος να ασκηθεί αποτελεσματική πίεση στους ισχυρούς της γης ώστε στην Διεθνή Σύνοδο για το κλίμα, που γίνεται δύο μέρες μετά, στις 23 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη προκειμένου να πάρουν ουσιαστικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και όχι ευχολόγια όπως έγινε στις προηγούμενες.

Η Διάσκεψη Κορυφής γίνεται με πρόσκληση και υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και είναι ηθελημένα έκτακτη (η τακτική ακολουθεί τον Δεκέμβριο) ώστε να υπογραμμιστεί η δραματική πορεία του παγκόσμιου κλίματος προς μια καταστροφική υπερθέρμανση.

Η κίνηση καλεί τους πολίτες της Πάτρας να βρεθούν μαζί της, να αλλάξουν την καθημερινή τους συμπεριφορά εξοικονομώντας συνειδητά ενέργεια και πιέζοντας πολιτικά και κοινωνικά για ενεργειακή στροφή και στη χώρα μας, μια στροφή που συμφέρει και οικολογικά και οικονομικά.

Παγκόσμια συλλογή υπογραφών εδώ: https://secure.avaaz.org/el/100_clean_final