Επικαιρότητα

Το μικρότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο!

Το μικρότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο! Η Peel είναι μια μικρή φίρμα παραγωγής αυτοκινήτων που δραστηριοποιήθηκε στην αγορά τη δεκαετία του 1960. Λόγω οικονομικών προβλημάτων αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή της το 1966.

Σήμερα δέχτηκε πρόταση χρηματοδότησης, με σκοπό να παράγει το ίδιο ακριβώς ρετρό σχέδιο του μικροσκοπικού της αυτοκινήτου με ηλεκτρική κίνηση κατ' αποκλειστικότητα!

Το Peel P50, είναι ένα χαριτωμένο αλλά πραγματικά μικροσκοπικό αυτοκίνητο καθώς έχει μήκος μόλις 1.35μ, ενώ το πλάτος του είναι μόλις 1.025μ!

Θυμίζοντας έντονα όχημα βγαλμένο από cartoon, το Peel δείχνει να κερδίζει τις εντυπώσεις κατά τη μετακίνηση στο κέντρο της πόλης. Το αυτοκίνητο έχει χώρο για τον επιβάτη του μόνο, ενώ η εταιρεία θα λανσάρει και το Trident που αποτελεί το "μεγάλο" διθέσιο της όχημα!

Ο ηλεκτρικός κινητήρας έχει ιπποδύναμη μόλις 3hp σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ένα tesla...όμως χωράει παντού...ακόμα και εκεί που ένα smart δεν μπορεί!

Μειονέκτημα του? Η τιμή του καθώς στην αρχική της παραγωγή προσφέρεται στα 21.500 δολάρια ενώ η αυτονομία του είναι περίπου 25km.

 

Το μικρότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο!

Το μικρότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο!