Επικαιρότητα

Γήπεδο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο φωτίζεται από την κίνηση των παικτών!

Γήπεδο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο φωτίζεται από την κίνηση των παικτών! Στις φτωχές φαβέλες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το πάθος για το ποδόσφαιρο δεν σταματά ποτέ. Εκτός από το βράδυ, όταν το σκοτάδι πέφτει και δεν υπάρχει φως στο γήπεδο.

Αυτό τώρα αλλάζει τουλάχιστον για μια φαβέλα, όπου το γήπεδο θα φωτίζεται από τη μετατροπή της κινητικής ενέργειας των παικτών σε ηλεκτρική! Μάλιστα, τα εγκαίνια του γηπέδου έγιναν από το θρύλο του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, Πελέ.

Η κατασκευή του γηπέδου χρηματοδοτήθηκε από την πετρελαϊκή εταιρία Shell και περιλαμβάνει 200 πλάκες κάτω από τον αγωνιστικό χώρο που θα κάνουν την κινητική ενέργεια των παικτών ηλεκτρική, ενώ θα υπάρχουν και ηλιακοί συλλέκτες που θα βοηθούν επίσης στο φωτισμό του γηπέδου τα βράδια.

Ο σχεδιαστής του έργου είναι ο Βρετανός μηχανικός Λόρενς Κέμπαλ Κουκ, ο οποίος δεν αποκάλυψε και πολλά για το πώς τα κατάφερε!

Ο Πελέ δήλωσε:

«Στην αρχή νόμιζα πως θα εγκαινίαζα ακόμα ένα τεχνητό χλοοτάπητα, αλλά δεν περίμενα ότι θα μπορούσε να παράγει ενέργεια, είναι το πρώτο στον κόσμο. Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο πάθος της Βραζιλίας και το άθλημα έχει αλλάξει πάρα πολύ από τεχνολογικής μεριάς από την μέρα που έπαιξα τελευταία φορά. Αυτό το νέο γήπεδο δείχνει πόσα πολλά μπορούν να κάνουν όταν ενώνονται ο αθλητισμός και η τεχνολογία».

 

Γήπεδο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο φωτίζεται από την κίνηση των παικτών!

Γήπεδο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο φωτίζεται από την κίνηση των παικτών!

Πηγή:http://www.aek365.gr