Επικαιρότητα

Βίχεν: Η πόλη που αγάπησε το ροζ

Βίχεν: Η πόλη που αγάπησε το ροζ Ένα μικρό λάθος της άκαμπτης γραφειοκρατίας στην ολλανδική πόλη Βίχεν δημιούργησε απρόσμενα ένα... αβάν γκαρντ αποτέλεσμα: Οι δρόμοι της πόλης απέκτησαν διαγραμμίσεις ροζ, αντί λευκού χρώματος.

Όλα ξεκίνησαν όταν υπάλληλος του δήμου έδωσε λάθος κωδικό για το χρώμα που έπρεπε να χρησιμοποιήσουν οι εργάτες που έκαναν τη διαγράμμιση στους δρόμους της πόλης.

Όπως αποδείχθηκε, αντί λευκού χρώματος τούς δόθηκε ένα έντονο ροζ.

Ωστόσο, οι εργάτες δεν αμφισβήτησαν την οδηγία και χρησιμοποίησαν κανονικά το έντονο ροζ χρώμα για να συνεχίσουν τις εργασίες της διαγράμμισης στους δρόμους της πόλης.

Όταν εντοπίστηκε το λάθος από τους υπεύθυνους του δήμου ήταν αργά: Οι κάτοικοι του Βίχεν είχαν δει και λατρέψει τις ροζ διαγραμμίσεις στους δρόμους τους.

Η δημοτική αρχή επέμεινε αρχικά ότι είναι ανάγκη να διορθωθεί το λάθος, καθώς το ροζ «αποσπά» τους οδηγούς, αλλά οι κάτοικοι είναι αμετάπιστοι, όπως φαίνεται.

Έτσι, προς το παρόν, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το εάν τα πράγματα στους δρόμους τους Βίχεν θα πρέπει να επιστρέψουν στο «φυσιολογικό».

 

Πηγή:http://www.in.gr