Επικαιρότητα

Μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη χωρίς ίχνος βιβλίου

Μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη χωρίς ίχνος βιβλίου Οι 500 νέοι φοιτητές του νεοϊδρυθέντος εκπαιδευτικού ιδρύματος των ΗΠΑ, Florida Polytechnic, στις τεράστιες εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης του δεν θα βρούν ούτε ίχνος παραδοσιακού χάρτινου βιβλίου, με το ξεκίνημα του ακαδημαϊκού έτους.

Ο λόγος είναι, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian, ότι κάθε φοιτητής με την εγγραφή του έχει αποκτήσει πρόσβαση σε ένα αρχείο με πάνω από 135.000 τίτλους βιβλίων και επιστημονικών συγγραμμάτων σε ηλεκτρονική μορφή. Παράλληλα το Florida Polytechnic, έχει προβλέψει και για την απόκτηση κι άλλων τίτλων σε ηλεκτρονική μορφή εφόσον εκδηλώσουν ενδιαφέρον για κάποιο βιβλίο ή σύγγραμμα, τουλάχιστον 2 φοιτητές.

"Οι φοιτητές μας έχουν πρόσβαση σε φυσικά, χάρτινα βιβλία μέσω του κρατικού, πανεπιστημιακού συστήματος δανειστικών βιβλιοθηκών, αλλά εμείς τους ενθαρρύνουμε να χρησιμοποιούν βιβλία και συγγράμματα μόνο σε ηλεκτρονική μορφή" δήλωσε η Kathryn Miller, βιβλιοθηκονόμος του Florida Polytechnic. Και τόνισε ότι "αυτό το σύστημα βοηθά τους φοιτητές μας να γίνουν καλύτεροι χρήστες και γνώστες κάθε πτυχής της τεχνολογίας".

Να σημειωθεί ότι τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Florida Polytechnic, σχεδίασε ο Santiago Calatrava.

 

Πηγή:http://www.lifo.gr