Επικαιρότητα

Κτιριακό σύμπλεγμα γραφείων Treehouse

Κτιριακό σύμπλεγμα γραφείων Treehouse Η κατασκευαστική MetroNational, παρουσίασε το σύμπλεγμα γραφείων Treehouse στο Τέξας της Αμερικής. Το κτίριο στοχεύει στην έξαρση της φαντασίας των επισκεπτών του, όπως ένα δεντρόσπιτο σε ένα παιδί.

Το Treehouse αποτελεί κομμάτι της Memorial City, ένα έργο υπό κατασκευή από την MetroNational, στο Houston, που συμπεριλαμβάνει χώρους γραφείων, εμπορικούς και διασκέδασης.

Το κτίριο είναι μέρος ενός όλο και πιο δημοφιλούς κινήματος κτιριακών συμπλεγμάτων γραφείων, που σκοπεύει να είναι ταυτόχρονα ανεπτυγμένο τεχνολογικά, αλλά και περιβαλλοντικά.

Το Treehouse εκτείνεται σε δύο επίπεδα και σε 1.366 τ.μ. Στεγάζει ένα χώρο υποδοχής, αίθουσες συνεδριάσεων, γραφεία, ένα καθιστικό και ένα wrap-around μπαλκόνι. Ο χώρος γραφείων είναι ευέλικτος με την ένταξη προσωρινών σταθμών εργασίας που κατεβαίνουν από το ταβάνι. Μια κρεμαστή γέφυρα συνδέει το Treehouse με τα εταιρικά γραφεία της MetroNational.

Για όσους εργάζονται στο κτίριο, μια ποικιλία από τεχνολογικά χαρακτηριστικά ενσωματώνονται στο σχεδιασμό του, με στόχο τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος. Αυτά περιλαμβάνουν την ασύρματη κοινή χρήση οθόνης, διαδραστικούς πίνακες και οθόνες στο λόμπι που εμφανίζουν πληροφορίες για τον καιρό, την κυκλοφορία και την ενεργειακή χρήση του ίδιου του κτιρίου.

Πράγματι, η χρήση της ενέργειας και οι άλλες «πράσινες» πτυχές του κτιρίου, είναι μια ακόμη σημαντική πτυχή του Treehouse. Στοχεύει στην Πιστοποίηση LEED Platinum (Leading in Energy & Environmental Design), η οποία είναι η υψηλότερη βαθμολογία του Green Building Council των ΗΠΑ.

Η xρήση της ενέργειας και η μείωση των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου, πληρούνται μέσω ποικιλίας τρόπων. Η εσωτερική θερμοκρασία ρυθμίζεται από ένα γεωθερμικό σύστημα ψύξης και θέρμανσης, ενώ η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από ηλιακούς συλλέκτες και μια ανεμογεννήτρια, στην οροφή. Φώτα ηλιακής συγκομιδής, εν τω μεταξύ, προσαρμόσουν την παραγωγή τους με βάση το επίπεδο του φωτισμού που απαιτείται.

Το κτίριο διαθέτει μια πράσινη στέγη που περιλαμβάνει ένα κήπο, στον τελευταίο όροφο και ένα μέσο συλλογής ομβρίων υδάτων. Τα εξωτερικά έπιπλα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, και η εξωτερική ξύλινη επένδυση του κτιρίου είναι επικυρωμένη από το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών (FSC).

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα πράσινο εσωτερικό δάπεδο κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο ξύλο, ένα τραπέζι στην αίθουσα συνεδριάσεων από ένα τοπικό κορμό δέντρου και ένα μπαρ-top κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα γυάλινα μπουκάλια. Χώροι αποθήκευσης ποδηλάτων για τους εργαζόμενους παρέχονται, επίσης, ως μέσο για την ενθάρρυνση της πράσινης μεταφοράς.

 

Πηγή:http://www.4green.gr