Επικαιρότητα

Kyocera, IHI, Mizuho: Κατασκευάζουν το μεγαλύτερο Φ/Β έργο στην Ιαπωνία

Kyocera, IHI, Mizuho: Κατασκευάζουν το μεγαλύτερο Φ/Β έργο στην Ιαπωνία Η Kyocera Corp, μια ιαπωνική κατασκευαστική ηλιακών πάνελ, η IHI Corp και η Mizuho Corporate Bank Ltd σχεδιάζουν να κατασκευάσουν από κοινού μια εγκατάσταση 70MW, τη μεγαλύτερη της χώρας.

Οι εταιρίες ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε συμφωνία για την κατασκευή της μονάδας στο νομό Kagoshima στη νότια Ιαπωνία, με κόστος κατασκευής 570 εκ ευρώ. Το έργο θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα σχετικά με τις τιμές πώλησης της ενέργειας (FIT) τον Ιούλιο, ωθώντας τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Softbank Corp, να ανακοινώσουν σχέδια για ηλιακές εγκαταστάσεις και να επωφεληθούν από τις παραπάνω τιμές για αγορά ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά. «Οι προσδοκίες και το ενδιαφέρον στον τομέα της ηλιακής ενέργειας έχουν αυξηθεί σε πρωτόγνωρα επίπεδα στην Ιαπωνία», δήλωσαν οι εταιρείες που αναπτύσσουν το έργο στην Kagoshima.

Σύμφωνα με δηλώσεις, η Kyocera θα παρέχει ηλιακούς συλλέκτες και θα αναλάβει μέρος της κατασκευής και συντήρησης της μονάδας. Η IHI, ιαπωνική εταιρεία κατασκευής βαρέων μηχανημάτων, θα μισθώσει το οικόπεδο και η Mizuho θα βοηθήσει στην οργάνωση της χρηματοδότησης του έργου.

Η KDDI Corp, η Kyudenko Corp. και η τράπεζα της Kagoshima είναι μεταξύ των εταιρειών που αναμένεται επίσης να επενδύσουν στο έργο.

 

Πηγή:http://www.4green.gr