Επικαιρότητα

«Πυρετός» προετοιμασιών για την 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

«Πυρετός» προετοιμασιών για την 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που διοργανώνεται από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Την Οικολογική Γιορτή διοργανώνει η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής), με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝΚΑ ΑΕ, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου-Καρδίτσας και τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών-Παράρτημα Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο της Γιορτής, στο άλσος του Παυσιλύπου, θα λειτουργήσει Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και οικολογικών δραστηριοτήτων.

Σε αυτή μπορούν να λάβουν μέρος πιστοποιημένοι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής, μεταποιητές και τυποποιητές βιολογικών προϊόντων, περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανισμοί ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων και φορείς που σχετίζονται με τη βιολογική παραγωγή και προστασία του περιβάλλοντος, όπως επίσης και χειροτέχνες με οικολογικά είδη χειροτεχνίας.

Εκτός από την Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά, η 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας περιλαμβάνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα τις αρνητικές επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (μεταλλαγμένα), όπου αφιερώνεται η φετινή διοργάνωση, αλλά και μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις (ομιλίες-συζητήσεις, εργαστήρια, οικολογικά και καλλιτεχνικά δρώμενα και δράσεις για τα παιδιά κ.ά.).

Στόχος της Γιορτής, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι η ενημέρωση και πληροφόρηση της κοινωνίας γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και βιολογικά προϊόντα, αλλά και η κατάθεση μιας άλλης πρότασης, ενός εναλλακτικού τρόπου παραγωγής και τρόπου ζωής προς κάθε πολίτη- ιδιαίτερα δε προς αγρότες και καταναλωτές.

Η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας ξεκίνησε από το 2001 κι έκτοτε έχει εξελιχθεί σε θεσμό.

 

Πηγή:http://www.real.gr