Επικαιρότητα

Το ηλεκτρικό Audi R8 με μπάσο ήχο κινητήρα

Το ηλεκτρικό Audi R8 με μπάσο ήχο κινητήρα Η Audi δουλεύει πάνω στους τεχνητούς θορύβους κινητήρα, με τους οποίους θα εφοδιάσει το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, το R8 e-tron. Οι ηλεκτρικοί κινητήρες εκτός όλων των άλλων προσφέρουν στον οδηγό αθόρυβη λειτουργία. Έτσι οι μόνοι θόρυβοι που φθάνουν στην καμπίνα είναι αυτοί που προέρχονται από την κύληση των ελαστικών και οι αεροδυναμικοί. Σε πολλούς όμως, αυτό δεν αρέσει και αποτελεί πρόβλημα.

Για παράδειγμα οι πεζοί και ιδιαίτερα τα παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο αφού κινδυνεύουν να παρασυρθούν από ένα ηλεκτρικό σιωπηλό αυτοκίνητο, το οποίο δεν ακούν όταν περπατούν στους δρόμους.

Έτσι τώρα η Audi δουλεύει πάνω στους τεχνητούς θορύβους κινητήρα, με τους οποίους θα εφοδιάσει το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, το R8 e-tron.

Η Audi δεν είναι η πρώτη εταιρία που κάνει κάτι τέτοιο. Αφού τον ανάλογο δρόμο ακολούθησε και η Fisker με το ηλεκτροκίνητο Karma.

Το εντυπωσιακό Audi R8 e-tron εξοπλίζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, δύο μπροστά και δύο στο οπίσθιο άξονα, οι οποίοι αποδίδουν συνολικά 313ίππους. Το μοτέρ επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα και είναι μόλις 0,2 δευτερόλεπτα πιο αργό από το μοντέλο με τον V8 βενζινοκινητήρα.

 

Πηγή:http://www.news247.gr