Επικαιρότητα

Οταν το παρκάρισμα φτάνει σε επίπεδο βανδαλισμού του φυσικού κάλλους

 Οταν το παρκάρισμα φτάνει σε  επίπεδο βανδαλισμού του φυσικού κάλλους Οι εικόνες που αντικρίζει κανείς στην παραλία Πέργκολε της Σικελίας δεν είναι βγαλμένες από κάποια σατιρική ταινία. Είναι συνήθεια που έγινε λατρεία για τους ιταλούς λουομένους οι οποίοι, αν είχε ανακαλυφθεί ο τρόπος, σίγουρα θα έμπαιναν στη θάλασσα με το αυτοκίνητό τους. Προς το παρόν, το παρκάρουν εκεί όπου σκάει το κύμα. Ακριβώς εκεί, όμως!

Η κατάσταση χρόνο με τον χρόνο χειροτερεύει, όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι ιταλικών περιβαλλοντικών οργανώσεων,καθώς έτσι αλλοιώνεται από το «πάτημα» των οχημάτων στην άμμο το φυσικό τοπίο. Για τον λόγο αυτό η οργάνωση «MareAmico» (Φίλος της Θάλασσας) μαγνητοσκόπησε από αέρος την εικόνα που παρουσιάζει η διάσημη σισιλιάνικη παραλία μια συνηθισμένη καλοκαιρινή Κυριακή. Οι εικόνες που απαθανατίστηκαν στις 27 Ιουλίου, προκαλούν το λιγότερο εντύπωση για την κακή συμπεριφορά των ιταλών οδηγών οι οποίοι εκτός από άναρχα σταθμεύουν τα οχήματά τους και πάνω στο κύμα.

Η οργάνωση έχει παραδώσει στον δήμαρχο της Ρεαλμόντε -περιοχή στην οποία ανήκει η παραλία Πέργκολε- σχέδιο οριοθέτησης συγκεκριμένου υπαίθριου χώρου στάθμευσης, ωστόσο ο δήμαρχος Πιέτρο Πούτσιο υποστηρίζει πως αν και ευκταίο, το συγκεκριμένο σχέδιο είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί εξ αιτίας των αυστηρών περιορισμών της νομοθεσίας σε σχέση με της χρήσεις γης της συγκεκριμένης περιοχής.

 

Πηγή:http://www.iefimerida.gr