Επικαιρότητα

Το ηλιακό όχημα Sunnyclist στη Σαντορίνη

Το ηλιακό όχημα Sunnyclist στη Σαντορίνη Η ομάδα του ηλιακού οχήματος Sunnyclist, θα πραγματοποιήσει από τις 31 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου μία ηλιακή περιήγηση στη Σαντορίνη με το καινοτόμο υβριδικό ηλιακό όχημα το οποίο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από Έλληνες μηχανικούς και επιστήμονες. Κατά τη διάρκεια της ηλιακής περιήγησης θα δοθεί η ευκαιρία σε επισκέπτες και κατοίκους της Σαντορίνης να δοκιμάσουν το πρωτότυπο της κατασκευής ενώ ταυτόχρονα η ομάδα ανάπτυξης του οχήματος θα πάρει πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τη διαμόρφωση του τελικού προϊόντος που θα βγει στην παραγωγή.

Η Σαντορίνη όπως και τα υπόλοιπα κυκλαδίτικα νησιά είναι ιδανική για την κίνηση του Sunnyclist καθώς η ημερήσια ηλιακή ενέργεια αρκεί για οποιαδήποτε διαδρομή επάνω στο νησί και το όχημα μπορεί να θεωρηθεί αεικίνητο (perpetual). Επίσης το Sunnyclist μπορεί να αποτελέσει το απόλυτο μέσο ψυχαγωγίας, διακοπών, τουριστικής περιήγησης και εξερεύνησης της φύσης και των παραθαλάσσιων περιοχών. Είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της οικολογίας, προσφέρει αίσθηση ελευθερίας και αυτονομίας και παρέχει μία συνολική εμπειρία που μπορεί να μείνει αξέχαστη στους επιβάτες του.

Το ταξίδι αυτό εντάσσεται στις δράσεις της ομάδας για την ανάπτυξη του τελικού προϊόντος, την προώθηση της καινοτομίας, την βιώσιμη μετακίνηση και την σύνδεση της με την τοπική επιχειρηματικότητα και τον βιώσιμο και οικολογικό τουρισμό.

Το ταξίδι θα είναι μία διαδρομή στον ήλιο και το φως και θα μεταδώσει την αισιοδοξία της δημιουργικότητας. Θα αποδείξει την αξιοπιστία και τις δυνατότητες του Sunnyclist και ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολύ μεγάλες δυνατότητες που μπορεί να αποτελέσει θερμοκοιτίδα για τα ηλιακά οχήματα. Το Sunnyclist ταιριάζει στις ανάγκες και αξιοποιεί τις δυνατότητες της Ελλάδας. Επίσης το ταξίδι αυτό θα συμβάλει στην εξοικείωση του κόσμου με το νέο όχημα και στη διάδοση της νέας αυτής ιδέας.

Tο υβριδικό ηλιακό όχημα Sunnyclist είναι το αποτέλεσμα της πολυετούς εμπειρίας και τεχνογνωσίας μίας ομάδας επιστημόνων και μηχανικών που εδρεύουν στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην κατασκευή έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μηχανημάτων καθώς και του πάθους τους για την βιώσιμη κινητικότητα.

Το Sunnyclist είναι ένα τριθέσιο ηλιακό ελαφρύ όχημα. Αποτελεί την πρώτη ρεαλιστική και πλήρη πρόταση ηλιακού οχήματος χωρίς συμβιβασμούς στη χωρητικότητα και την αυτονομία και είναι ιδανικό για τουριστική περιήγηση και αστική μετακίνηση. Είναι το πιο αυτόνομο και οικολογικό όχημα που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά και προσφέρει μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία αλλά πάνω απ όλα μοναδική αίσθηση ελευθερίας και οικολογικής μετακίνησης, αφού η ενέργεια παρέχεται από τον ήλιο και τη φυσική άσκηση με τον πλέον οικολογικό τρόπο.

Άποψη των δημιουργών του Sunnyclist είναι ότι τα μικρά ελαφριά ηλιακά οχήματα είναι η άμεση λύση στην επιτακτική ανάγκη για βιώσιμη κινητικότητα αφού είναι αυτόνομα και δεν χρειάζονται υποδομές. Λόγω της καινοτόμας σχεδίασης το Sunnyclist είναι πρακτικό και μπορεί να ικανοποιήσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των καθημερινών αναγκών στις μετακινήσεις, ειδικά σε χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια όπως είναι η Ελλάδα.

 

Πηγή:http://www.4green.gr