Επικαιρότητα

Οι πρώτοι ηλιακοί φούρνοι στην Ελλάδα από το δίκτυο «Αυτάρκεια»

Οι πρώτοι ηλιακοί φούρνοι στην Ελλάδα από το δίκτυο «Αυτάρκεια» Μας προτρέπουν «να βγούμε απ' την πρίζα»... Και εν μέσω οικονομικής κρίσης αρκετοί είναι έτοιμοι να τους ακολουθήσουν. Πρόκειται για το δίκτυο «Αυτάρκεια», το οποίο κατασκευάζει και πουλά τους πρώτους ηλιακούς φούρνους στην ελληνική αγορά.

Μια πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα, δοκιμασμένη στο εξωτερικό, που αξιοποιεί την ηλιοφάνεια της χώρας μας και συνδυάζει την οικονομία με την προστασία του περιβάλλοντος.

Ολα ξεκίνησαν όταν έξι άνθρωποι που είχαν χάσει τις δουλειές τους αποφάσισαν να συστήσουν μια συνεργατική επιχείρηση, η οποία θα ασχολούνταν με ό,τι καταπιάνονταν έως τότε στον ελεύθερο χρόνο τους: με την αυτοσχέδια κατασκευή οικολογικών συσκευών.

Εκτός από τον χειροποίητο ηλιακό φούρνο, το δίκτυο έχει φτιάξει επίσης τον ηλιακό αναπτήρα, ο οποίος μπορεί να ανάψει ένα τσιγάρο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με τη βοήθεια δύο παραβολικών κατόπτρων.

«Είναι κάτι με το οποίο ασχολούμασταν χρόνια», εξηγεί στο «Εθνος» εκ μέρους της «Αυτάρκειας» η κυρία Χριστιάνα Βλαχάκη. «Εφαρμόζοντάς το στο σπίτι έχουμε διαπιστώσει σημαντική οικονομία στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, επειδή με τον ηλιακό φούρνο Cook'n'go δεν χρησιμοποιείς ούτε την ηλεκτρική συσκευή ούτε τον κλιματισμό που θα άναβες μετά το μαγείρεμα στην πολύ ζεστή κουζίνα».

 

Πηγή:http://www.imerisia.gr