Επικαιρότητα

Δωμάτια κτιρίου περιστρέφονται χαρίζοντας...άνεση, ηλιασμό και σκίαση!

Δωμάτια κτιρίου περιστρέφονται χαρίζοντας...άνεση, ηλιασμό και σκίαση! Το Sharifi House, αποτελεί έργο σχεδιασμού και κατασκευής στην Τεχεράνη, και είναι εμπνευσμένο από Ιρανούς αρχιτέκτονες. Πρόκειται για σχετικά μικρών διαστάσεων κτίριο κατοικιών, με μίνιμαλ και μοντέρνο ύφος.

Οι αρχιτέκτονες προχώρησαν στην καινοτομία αυτή προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τη χρηστικότητα των διαθέσιμων χώρων ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η βέλτιστη εκμετάλλευση της ηλιοφάνειας ανάλογα με την εποχή, την ώρα και τις εκάστοτε ανάγκες.

Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου έχουν προσαρμοστεί ειδικά περιστρεφόμενα τμήματα από ελαφρά υλικά, ενώ αυτά κινούνται εύκολα με κατάλληλη υδραυλική διάταξη και αισθητήρια όργανα που δέχονται την εντολή από ένα τηλεχειριστήριο.

Τα περιστρεφόμενα κτίρια, όταν είναι κλειστά δίνουν την αίσθηση μιας minimal κατασκευής, ενώ όταν στρέφονται και ανοίγουν, δημιουργούν στην ουσία ένα πρόβολο μεγαλώνοντας τη διαθέσιμη επιφάνεια του κτιρίου, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν την διείσδυση του ηλίου.

Στο ισόγειο και τα 2 υπόγεια του κτιρίου βρίσκονται αίθουσες συνάθροισης κοινού όπως γυμναστήριο και playroom, αλλά και χώροι στάθμευσης οχημάτων.

 

Δωμάτια κτιρίου περιστρέφονται χαρίζοντας...άνεση, ηλιασμό και σκίαση!

Δωμάτια κτιρίου περιστρέφονται χαρίζοντας...άνεση, ηλιασμό και σκίαση!