Επικαιρότητα

Η Πάμελα εναντίον του κυνηγιού δελφινιών

Η Πάμελα εναντίον του κυνηγιού δελφινιών Η Πάμελα Άντερσον, που εδώ και καιρό έχει αφήσει πίσω της το διάσημο κόκκινο μαγιό της και κινητοποιείται για τον σκοπό της προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων, θέλει να καταγγείλει μια παράδοση χρόνων, το κυνήγι των δελφινιών στα νησιά Φερόες, το οποίο ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις χαρακτηρίζουν την «απόλυτη σφαγή», και θα επισκεφθεί την περιοχή την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο μιας εκστρατείας της για αυτόν τον σκοπό.

Η Πάμελα Άντερσον θα δώσει μια συνέντευξη τύπου την Τρίτη και κατόπιν θα συναντηθεί με ομάδες που δρουν εκεί, των μη κυβερνητικών οργανώσεων Sea Sheperd και Ίδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό.

Οι οργανώσεις αυτές έχουν μόλις ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία εναντίον της παράδοσης αυτής, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο το Ίδρυμα Μπαρντό.

Το κυνήγι, το οποίο υπερασπίζονται οι τοπικές αρχές αυτού του αρχιπελάγους που βρίσκεται μεταξύ της Ισλανδίας και της Σκωτίας, στοχεύει στη μείωση του πληθυσμού των μαυροδέλφινων (Globicephala melas), των λεγόμενων δελφινιών «πιλότων», τα οποία εντοπίζονται σε όρμους ή κολπίσκους, αιχμαλωτίζονται στις παραλίες με γάντζους που έχουν προσαρμοστεί στις άκρες σκοινιών και έπειτα θανατώνονται με μαχαίρια.

Σύμφωνα με την οργάνωση Sea Sheperd, τουλάχιστον 1.500 κητοειδή θανατώνονται κάθε χρόνο.

Η διάσημη ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό Αλιείας της Δανίας Νταν Γιόργκενσεν -τα νησιά Φερόες είναι μεν αυτοδιοικούμενα, αλλά έδαφος εξαρτώμενο από τη Δανία-, σε μία επιστολή με ημερομηνία 24η Ιουλίου, καλώντας τον να παρέμβει στις τοπικές αρχές και να «καταδικάσει αυτήν που συνιστά τη μεγαλύτερη σφαγή θαλάσσιων θηλαστικών στην Ευρώπη».

Τουλάχιστον 500 ακτιβιστές της οργάνωσης Sea Sheperd και του Ιδρύματος Μπαρντό θα συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έως τον Οκτώβριο έχοντας σχηματίσει ομάδες που δρουν στη στεριά ή την θάλασσα, με 4 ταχύπλοα και ένα μεγαλύτερο πλοίο, το «Κολόμπους».

Στόχος είναι κυρίως να πιάσουν τα δελφίνια πριν από τους κυνηγούς και να τα απομακρύνουν όσο το δυνατόν μακρύτερα από τις ακτές. Οι αρχές του αρχιπελάγους διαβεβαιώνουν ότι το κρέας των δελφινιών συνιστά μια απαραίτητη και πλήρη τροφή, ένα επιχείρημα που απορρίπτουν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που απαντούν ότι τα υψηλά ποσοστά υδράργυρου που περιέχει το συγκεκριμένο κρέας το καθιστά ακατάλληλο προς βρώση.

 

Πηγή:http://www.nooz.gr