Επικαιρότητα

Θα μένατε μέσα σε ένα κοντέινερ;

Θα μένατε μέσα σε ένα κοντέινερ; Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει τα κοντέινερ με βαρετούς, βιομηχανικούς ή ακόμα και τρομακτικούς-αν τα βλέπουμε σε καμιά ταινία τρόμου- χώρους. Η εικόνα αυτή όμως, ανατρέπεται πολύ εύκολα βλέποντας τις παρακάτω φωτογραφίες.Οι αρχιτέκτονες των συγκεκριμένων σπιτιών μετέτρεψαν κλασικούς αποθηκευτικούς χώρους σε όμορφες κατοικίες. Πρόκειται για μία λύση φθηνή και οικολογική, γιατί δε χρειάζεται να χτίσεις κάτι από την αρχή, αλλά διαμορφώνεις κάτι που ήδη υπάρχει.

Τα σπίτια από κοντέινερ είναι σχεδόν σαν φρούρια. Η εξωτερική τους κατασκευή είναι ανθεκτική στη φωτιά, αλλά και στην υγρασία. Πολλοί τα επιλέγουν για το σπίτι των διακοπών τους. Μάλιστα κάποιες αρχιτεκτονικές εταιρείες όπως η Urban Space Management δημιουργεί συγκροτήματα σπιτιών εξ’ ολοκλήρου από κοντέινερ για διάφορες χρήσεις όπως το πρότζεκτ London Container City.

Πρόκειται για τα νέα κτίρια γραφείων και παραγωγής αθλητικών ειδήσεων του BBC που βρίσκονται στην καρδιά του Ολυμπιακού Πάρκου Stratford στο Λονδίνο κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου από κοντέινερ.

 

Θα μένατε μέσα σε ένα κοντέινερ;

Θα μένατε μέσα σε ένα κοντέινερ;

Πηγή:http://www.athensvoice.gr