Επικαιρότητα

Τι θα αλλάξει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης;

Τι θα αλλάξει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης; Ένα νέο έργο υποδομών ξεκινάει στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, καθώς το αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects ανέλαβε να επανασχεδιάσει τους χώρους του Café, του Art Shop και της εισόδου. Οι εργασίες μόλις άρχισαν, με στόχο το κτήριο της Νεοφύτου Δούκα να αποκτήσει νέα αισθητική που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις των επισκεπτών του Μουσείου.

Η ανακαίνιση αρχίζει από το Aethrion at Cycladic Café, το οποίο θα παραμείνει κλειστό από τα μέσα Ιουλίου ως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2014 προκειμένου να διαμορφωθεί, σύμφωνα με τα σχέδια, σε ένα ιδιαίτερο σημείο συνάντησης. Μετά την αρχιτεκτονική ανάπλαση, το Μουσείο φιλοδοξεί ο ανανεωμένος χώρος του να αποτελεί ένα τοπόσημο στο κέντρο της πόλης, αλλά και ένα σημείο στάσης ανάμεσα στις εκθέσεις που θα φιλοξενούνται.

Ωστόσο όλο το καλοκαίρι θα διατηρηθεί η παρουσίαση του έργου του Στέφανου Τσιβόπουλου «Ιστορία Μηδέν» με το οποίο ο καλλιτέχνης εκπροσώπησε τη χώρα μας στην περασμένη Μπιενάλε της Βενετίας.

 

Πηγή:http://www.clickatlife.gr