Επικαιρότητα

"Κράτα Σηφαλιό!": Επιχείρηση εμψύχωσης στο FB...

Την ώρα που στο φράγμα των Ποταμών στο Ρέθυμνο στήνεται ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού και "σύλληψης" του διάσημου κροκόδειλου "Σήφη", μια άλλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Facebook...

Πρόκειται για ευφάνταστα μηνύματα συμπαράστασης και εμψύχωσης του διάσημου ζώου!

Η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επιχείρηση παγίδευσης του "Σήφη" αναμένεται να ξεκινήσει το μεσημέρι, με τοποθέτηση μεγάλων κλουβιών όπου μέσα θα υπάρχουν ως δόλωμα κομμάτια κρέατος.

Σύμφωνα με τον ερευνητή-ερπετολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Πέτρο Λυμπεράκη, αρχικώς θα επιχειρηθεί ο εγκλωβισμός του ζώου με «δόλωμα» κάποια κοτόπουλα.

Στόχος είναι να οδηγηθεί ο κροκόδειλος σε μία από τις δύο τεράστιες παγίδες-κλουβιά που θα έχουν τοποθετηθεί στα σημεία όπου τις τελευταίες ημέρες εντοπίζεται να κινείται το ζώο.

Σε διαφορετική περίπτωση θα δοκιμάσουν άλλον σχεδιασμό «αιχμαλωσίας» του ζώου, για παράδειγμα με θηλιές ή δίχτυα.

Οι Κρητικοί ωστόσο φαίνεται ότι έχουν άλλη άποψη...

Το προφίλ του "Σήφη" στο Facebook έχει γεμίσει με μηνύματα συμπαράστασης, πολλά από τα οποία είναι ευφάνταστα...

"Κρύψου σήμερα" σχολιάζει ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος γράφει: "Μ' αυτή τη φάκα και μία... κότα θα προσπαθήσουν να δελεάσουν τον Σηφαλιό!! Μασάει ο κροκόδειλος απ´αυτά;;;"

"Το κοτόπουλο να είναι ελεύθερης βοσκής παρακαλώ..." σχολιάζει άλλος χρήστης, αναφερόμενος στο δόλωμα που θα χρησιμοποιηθεί για να πιαστεί ο "Σήφης".

Κάποιος άλλος του απαντά: "Με ένα κοτόπουλο πάνε να σε πιάσουν, πρόσεχε!"

Περιττό βέβαια να πούμε ότι για τον "Σήφη" έχουν γραφτεί δεκάδες μαντινάδες και ποιήματα...

 

Πηγή:http://www.nooz.gr