Επικαιρότητα

Κατασκευάστε ένα ξύλινο τραπεζάκι με καφάσια

Κατασκευάστε ένα ξύλινο τραπεζάκι με καφάσια Φτιάξτε ένα μοντέρνο τραπεζάκι για το σαλόνι ή τη βεράντα σας… με τέσσερα ξύλινα καφάσια! Μια DIY κατασκευή που θα γλιτώσει χρήματα από το πορτοφόλι σας και παράλληλα θα «κλέψει» τις εντυπώσεις για το vintage στυλ του. Προμηθευτείτε μερικά απλά υλικά, όπως βίδες, ροδάκια και βερνίκι και αποθηκεύστε στα κενά των καφασιών βιβλία, γλάστρες με βότανα ή περιοδικά. Άλλωστε, τα παλιά καφάσια ίσως είναι άχρηστα για τον μανάβη ή την κάβα της γειτονιάς σας…

Θα χρειαστείτε: 4 καφάσια, μια ξύλινη επιφάνεια MDF, 4 βίδες x 30mm, αστάρι ξύλου, γυαλόχαρτο, βερνίκι - χρώμα για ξύλο, 4 ροδάκια, κατσαβίδι

Βήμα 1ο: Γεμίστε το πάτωμα με εφημερίδες και τοποθετήστε πάνω τα καφάσια και την επιφάνεια MDF (κομμάτι από παλέτα), η οποία θα αποτελέσει τη βάση του τραπεζιού. Στη συνέχεια, καθαρίστε τους λεκέδες με ένα βρεγμένο πανί ή με διαλυτικό και περάστε τις επιφάνειες αρχικά με το γυαλόχαρτο και ύστερα με το βερνίκι ή το χρώμα.

Βήμα 2ο: Αφού στεγνώσει το υλικό πάνω τους, βιδώστε γερά τα ροδάκια πάνω στην επιφάνεια MDF, προσέχοντας να τα τοποθετήσετε σε ίση απόσταση και στις τέσσερις γωνίες. Αργότερα, γυρίστε ανάποδα τη βάση, με τα ροδάκια να ακουμπούν στο πάτωμα.

Βήμα 3ο: Καρφώστε τα καφάσια πάνω στην επιφάνεια με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε το «ανοιχτό» μέρος τους να βρίσκεται προς την εξωτερική πλευρά. Έτσι, θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε το χώρο και να αποθηκεύσετε ο,τι χρειάζεστε στο εσωτερικό τους.

Βήμα 4ο: Σε περίπτωση που σας ενοχλεί αισθητικά η τρύπα στη μέση του τραπεζιού, μπορείτε να κόψετε δυο ξύλινα κομμάτια από μια άχρηστη παλέτα και να την «κλείσετε», χρησιμοποιώντας, βέβαια, μερικές βίδες. Ωστόσο, σκεφτείτε ότι το κενό στη μέση, ίσως κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό το τραπεζάκι σας.

Βήμα 5ο: Γεμίστε τα κενά των καφασιών με βότσαλα από τη θάλασσα ή περιοδικά, κεριά, σουβέρ και cd για να δώσετε έξτρα στυλ στο χειροποίητο τραπεζάκι. Το τελευταίο στάδιο είναι να το μετακινήσετε στη βεράντα, το σαλόνι ή ακόμα και την ταράτσα του σπιτιού… και να απολαύσετε τη νέα διακοσμητική «πινελιά» του σπιτιού σας!

 

Κατασκευάστε ένα ξύλινο τραπεζάκι με καφάσια

Κατασκευάστε ένα ξύλινο τραπεζάκι με καφάσια

Πηγή:http://www.flowmagazine.gr