Επικαιρότητα

Ταξιδιώτες της πολυθρόνας

Ταξιδιώτες της πολυθρόνας Καθίστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα του σπιτιού (ή του γραφείου) και ξεκινήστε για ένα ταξίδιστον Αμαζόνιο. Όχι με την φαντασία, αλλά με ορθάνοιχτα τα μάτια σας.

Μια περιοδεία στο Rio Negro, τον μεγαλύτερο παραπόταμο του Αμαζονίου είναι πλέον διαθέσιμη μέσω του Street View της Google, που αφήνει τις πόλεις και ξεκινά τα ταξίδια ανά τον κόσμο, αρχίζοντας από περιοχές που όλοι θέλουν να επισκεφθούν, αλλά λίγοι το κατορθώνουν.

Το «ταξίδι» στον Αμαζόνιο είναι εξαιρετικά ζωντανό, καθώς πέρα από το πυκνό τροπικό δάσος, αλλά και κολυμπά στο ποτάμι, με μια περιστροφή 180 μοιρών μπορείτε να δείτε και τα απόνερα της βάρκας σας !

Για τη σύνθεση του συγκεκριμένου “ταξιδιού” και για την πανοραμική θέα των 360 μοιρών, χρησιμοποιήθηκαν οι λήψεις βίντεο απ’ ένα τρίκυκλο που ήταν δεμένο πάνω σε μικρό σκάφος ή ταξίδευε σε αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια της περιοχής, καθώς, επίσης, από κάμερα πλήρους περιστροφής για τις λήψεις σε σχολεία και κοινοτικά καταστήματα, όπως ακόμη και 50.000 φωτογραφίες. Το αποτέλεσμα …καθηλωτικό και προπαντός ανέξοδο για τους θεατές του.

 

Πηγή:http://www.tee.gr