Επικαιρότητα

Πόλος έλξης για περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού

Πόλος έλξης για περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού Τις λιμνοθάλασσες του Αμβρακικού και όχι τις... παρελάσεις προτίμησαν περίπου 25 μαθητές, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις ομορφιές της φύσης και να... γιορτάσουν στις παραλίες με τα αμέτρητα κοχύλια.

Επιπλέον, 15 μαθητές ποδηλάτησαν τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στη λουρονησίδα Σαλαώρα - Κορωνησία και ευχαριστήθηκαν την ελευθερία που μας προσφέρει η φύση. Στο κομμάτι αυτό του Εθνικού Πάρκου έχουν περιηγηθεί συχνά και άλλες ομάδες, ώστε να αναδεικνύεται η περιοχή και να προσελκύει εναλλακτικό τουρισμό.

Το πρόγραμμα της περιήγησης συμπεριλάμβανε μία σύντομη περιπλάνηση στη μακέτα του Εθνικού Πάρκου, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η έκτασή του και να προσανατολιστούν οι ομάδες στο χώρο, μία ολιγόλεπτη παρουσίαση για τις αξίες των Υγροτόπων με φωτογραφικό υλικό, τη βραβευμένη από την ΕΡΤ ταινία μικρού μήκους του Λουκά Λελόβα «Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη Φθορά», μία ξενάγηση στο ιβάρι και στις λιμνοθάλασσες για τη λειτουργία τους ως εκτατικά ιχθυοτροφεία και παρατήρηση της ορνιθοπανίδας. Ακόμα, υπάρχει η δυνατότητα περιπάτου ή ξεκούρασης στην περιοχή ανάλογα με τις απαιτήσεις και το χρόνο που διαθέτουν οι εκδρομείς.

Αυτή την εποχή, το Εθνικό Πάρκο του Αμβρακικού προσελκύει πολλές περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων, οι οποίες ενημερώνονται, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, κερδίζοντας λίγο χρόνο αναψυχής στις ομορφιές του υδάτινου στοιχείου.

Ο Φορέας ευχαριστεί με ανακοίνωσή του το Δήμο Αρταίων για τον καθαρισμό της παραλίας της Κορωνησίας, ώστε να είναι ευπρεπής για τους επισκέπτες, τους ψαράδες που ενημέρωσαν τους μαθητές για τη λειτουργία των ιβαριών, την Τροχαία και το ΕΚΑΒ που ανέλαβαν την ασφάλεια των παιδιών, καθώς και τους περαστικούς που με σεβασμό και χαμηλές ταχύτητες πλησίασαν στις ομάδες περιήγησης.

 

Πηγή:http://www.proinanea.gr