Επικαιρότητα

Έκθεση περιβαλλοντικής φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Έκθεση περιβαλλοντικής φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Η οργάνωση Green Project και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σας προσκαλούν στην συνέντευξη τύπου για την εκκίνηση του τέταρτου οδοιπορικού "Green Project στη Νότια Αμερική: Μπογκοτά - Γη του Πυρός, από τη γεωποικιλότητα στη βιοποικιλότητα", το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014, στις 12:00 μμ, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, οδό Πειραιώς 206, Αθήνα.Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, θα γίνουν τα εγκαίνια της κινητής έκθεσης περιβαλλοντικής φωτογραφίας "2nd Green Project Moving Photo Exhibition: Greek New Talent" σε επιμέλεια της κας Νίνας Κασσιανού. Η έκθεση θα ταξιδέψει μαζί με το Green Project στη Νότια Αμερική και θα παρουσιαστεί στις πρωτεύουσες των χωρών της διαδρομής, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Εθνικές Επιτροπές για την UNESCO. Οι φωτογραφίες αφορούν το περιβάλλον στην ευρεία του έννοια (αστικό και φυσικό) και διακρίνονται για τη φρέσκια, διαφορετική ματιά πρωτοεμφανιζόμενων ταλαντούχων Ελλήνων φωτογράφων, που πιστεύουν στη δύναμη της φωτογραφίας να αλλάξει τον κόσμο μας.

Στα 14.536 χλμ, στις 52 ημέρες και στις 7 χώρες του οδοιπορικού (Κολομβία, Ισημερινός, Περού, Βολιβία, Βραζιλία, Ουρουγουάη και Αργεντινή) 16 μέλη της Green Project θα αποτυπώσουν φωτογραφικά και κινηματογραφικά, 36 πράσινα σημεία ενδιαφέροντος σε σχέση με τη γεωποικιλότητα, τη βιοποικιλότητα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το πρωτότυπο υλικό που θα παραχθεί, θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία έντυπης έκδοσης και ντοκιμαντέρ.

Η έκθεση περιβαλλοντικής φωτογραφίας θα προβάλλεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από 15 Ιουλίου μέχρι 7 Σεπτεμβρίου 2014, σε όλη τη διάρκεια της πραγματοποίησης του οδοιπορικού στη Νότια Αμερική.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr