Επικαιρότητα

Αυτή την Ελλάδα θέλουμε!

Αυτή την Ελλάδα θέλουμε! Πριν από μία εβδομάδα, το κλίμα στην Ελλάδα, ήταν στα χαμηλότερά του επίπεδα. Η ήττα από την Κολομβία, έφερε μεγάλη απογοήτευση με αποτέλεσμα κανείς να μην πιστεύει πλέον στις δυνάμεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Μετά από το συγκεκριμένο παιχνίδι, κανείς δεν έκανε λόγο για πρόκριση ή κάτι σχετικό.

Όλοι περίμεναν δύο ακόμα παιχνίδια διαδικαστικού χαρακτήρα, έτσι ώστε να αποχωρήσει η Εθνική από τη χώρα του καφέ, μόνο με την εμπειρία από τη διοργάνωση. Κάτι τέτοια όμως, θέλει η «γαλανόλευκη» για να δίνει απαντήσεις εντός αγωνιστικού χώρου και να αποδεικνύει συνεχόμενα πως κανείς δεν πρέπει να την ξεγράφει ποτέ.

Απέναντι στην Ιαπωνία, η εμφάνιση έφερε αισιοδοξία. Ακόμα και τότε όμως, δεν ήταν όλα στο χέρι μας. Ακόμα και η νίκη να ερχόταν απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, θέλαμε συνδυασμό αποτελεσμάτων για το εισιτήριο για τους «16».

Στο κρισιμότερο σημείο, η εθνική μας όχι μόνο δεν λάκισε, αλλά εμφάνισε ένα πρόσωπο, ίσως και πρωτόγνωρο για τους Έλληνες. Θεαματικό ποδόσφαιρο με τους παίκτες μας να κάνουν εντυπωσιακές προσωπικές ενέργειες, δείχνοντας πως δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους αστέρες τύπου, Ντρογκμπά και Τουρέ.

Αυτό, σε συνδυασμό με το περίσσιο πάθος που χαρακτηρίζει όλα τα παιδιά της Εθνικής, έφτιαξαν ένα από τα πιο γλυκά βράδια στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας. Εκεί που όλα έδειχναν χαμένα, ήρθε ο Γιώργος Σαμαράς να βγάλει ξανά τους Έλληνες στους δρόμους ύστερα από το 2004.

Βλέποντας το παιχνίδι από το γήπεδο, η αίσθηση που δινόταν στον κάθε ένα, ήταν πως με αυτή την εμφάνιση, δεν γίνεται η ομάδα να μείνει εκτός. Τι και αν χρειάστηκε να φτάσουμε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων;

Αυτό έκανε την ηδονή ακόμα μεγαλύτερη. Όπως ακριβώς μας αρέσει δηλαδή. Να χτυπάμε στο τέλος και να… ξεραίνουμε τους αντιπάλους μας. Από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο παίκτη που αγωνίστηκε, έδωσαν τα πάντα.

Δεν μπορούμε να πούμε πως ξεχώρισε κάποιος, καθώς οι άλλοι θα αδικηθούν. Αυτό που παρουσιάστηκε στο «Καστελάο» ήταν η προσωποποίηση της Ελλάδας. Αυτό που είδαμε, ήταν καθαρά ελληνικό.

Τα πάντα απέναντί μας και εμείς να βγαίνουμε δυνατότεροι. Οι παίκτες της Ελλάδας μπορεί να μην έχουν το ταλέντο των άλλων αστέρων του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά έχουν κάτι (μεγάλα) που λίγοι βρίσκουν σε τόσο κρίσιμα σημεία…

 

Πηγή:http://www.onsports.gr