Επικαιρότητα

Κίνα: Ανοίγει ο δρόμος για μεγάλες επενδύσεις στα αιολικά

Κίνα: Ανοίγει ο δρόμος για μεγάλες επενδύσεις στα αιολικά Η Κίνα ενισχύει τις προσπάθειές της στην αιολική ενέργεια, εγκρίνοντας 16,8 GW νέων σχεδίων, τα οποία θα υλοποιηθούν στα βόρεια της χώρας και στις παράλιες περιοχές.

Ειδικότερα, η επιτροπή ενέργειας του Πεκίνου προχώρησε σε νέες αδειοδοτήσεις στα τέλη Μαρτίου, οι οποίες διέρρευσαν στο διαδίκτυο και δίνουν μια εικόνα για την στρατηγική που ακολουθείται.

Σύμφωνα με αυτή, η έμφαση αυτή τη φορά θα δοθεί σε περιοχές με σχετικά χαμηλό αιολικό δυναμικό, μακριά από τα βορειοδυτικά, όπου σημειώνονται και οι δυνατότεροι άνεμοι.

Στα πλαίσια αυτά, πάνω από 1 GW αιολικών θα εγκατασταθούν στις περιοχές Σαντόνγκ, Σανζί, Χεμπέι και Λιαονίνγκ που βρίσκονται βορείως και νοτίως του Πεκίνου.

Eπίσης, από 600 MW θα εγκατασταθούν στα νότια, στην Γκουαντόνγκ και στην Γκουιζού, στο Χενάν και σε άλλες γεωγραφικές περιφέρειες.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι πέρυσι τον Αύγουστο, είχαν αδειοδοτηθεί συνολικά 26,8 GW αιολικών.

Το πρόβλημα πάντως για το Πεκίνο είναι η απώλεια της παραγόμενης ενέργειας, λόγω της ανεπάρκειας των δικτύων ηλεκτρισμού. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι χάθηκαν 1,5 δις κιλοβατώρες αιολικής παραγωγής, δηλαδή το 12% του συνόλου.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr