Επικαιρότητα

Δείτε την αεροδιακομιδή... ρινόκερου στη Ν. Αφρική!

Δείτε την αεροδιακομιδή... ρινόκερου στη Ν. Αφρική! Δείτε πώς ακτιβιστές μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος το μεγαλόσωμο ζώο προκειμένου να το προστατεύσουν από τους κυνηγούς... Μια διαφορετική αεροδιακομιδή απαθανάτισε ο φωτογράφος Εμ Γκάτλαντ με τον φακό του, στη Νότια Αφρική.

Οι απίστευτες φωτογραφίες του δείχνουν τη μεταφορά ενός ρινόκερου με ελικόπτερο σε ύψος 2.000 μέτρων, από ακτιβιστές που μεριμνούν για την προστασία αυτού του είδους.

Τέτοιου είδους αερομεταφορές πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στη Νότια Αφρική, προκειμένου οι ρινόκεροι να βρίσκονται σε ασφαλές μέρος και να βρίσκονται υπό παρακολούθηση ώστε να είναι καλά στην υγεία τους.

Το ελικόπτερο είναι το μέσο με το οποίο μεταφέρονται, καθώς θεωρείται ασφαλέστερο από οτιδήποτε άλλο, ενώ κατά τη διάρκεια της αεροδιακομιδής το ζώο είναι αναίσθητο, για να μην υπάρξουν επιπλοκές. Η μεταφορά διαρκεί γύρω στα 15 λεπτά.

«Είναι περίπλοκη διαδικασία, αλλά εκπληκτική» λέει ο φωτογράφος. Ο ρινόκερος θα βρίσκεται υπό παρακολούθηση για τις επόμενες πέντε εβδομάδες, μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι προσαρμόστηκε στο νέο του περιβάλλον.

 

Δείτε την αεροδιακομιδή... ρινόκερου στη Ν. Αφρική!

Δείτε την αεροδιακομιδή... ρινόκερου στη Ν. Αφρική!

Πηγή:http://www.protothema.gr