Επικαιρότητα

Έξι Ελληνικοί προορισμοί στους 20 δημοφιλέστερους στη Μεσόγειο

Έξι Ελληνικοί προορισμοί στους 20 δημοφιλέστερους στη Μεσόγειο Για μια ακόμα χρονιά οι ταξιδιώτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης και εδραιώνουν στην πρώτη θέση των δημοφιλέστερων προορισμών την Ελλάδα.

Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr ερεύνησε και παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους Μεσογειακούς προορισμούς με βάση τις κριτικές των ταξιδιωτών για το καλοκαίρι 2014. Αυτό το καλοκαίρι θα έχει χρώμα ελληνικό με τους διάσημους ελληνικούς προορισμούς να έρχονται πρώτοι στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Το Ημεροβίγλι καταλαμβάνει την πρώτη θέση με διαφορά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών αφήνοντας πίσω διάσημους προορισμούς της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της γειτονικής Τουρκίας. Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων ξανά η Ελλάδα και για μια ακόμα φορά η Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα η Οία, δικαιολογώντας με τον καλύτερο τρόπο τη φήμη του ωραιότερου νησιού της Μεσογείου.

Στην έκτη θέση συναντάμε ξανά τη Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα τα Φηρά, ενώ στην όγδοη θέση το νησί των ανέμων η Μύκονος, με ποσοστό δημοτικότητας 83%. Τη λίστα των δέκα δημοφιλέστερων προορισμών συμπληρώνει το Ρέθυμνο της Κρήτης, ενώ δυο θέσεις πιο κάτω, ένας ακόμα ελληνικός προορισμός κάνει την εμφάνιση του, τα Χανιά.

Δημοφιλέστεροι Μεσογειακοί προορισμοί

Ημεροβίγλι Ελλάδα 87%

Οία Ελλάδα 86%

Μπέλεκ Τουρκία 86%

Αμάλφι Ιταλία 84%

Σορέντο Ιταλία 84%

Φήρα Ελλάδα 84%

Κασκάι Πορτογαλία 84%

Μύκονος Ελλάδα 83%

Ντουμπρόβνικ Κροατία 83%

Ρέθυμνο Ελλάδα 83%

Λιπάρι Ιταλία 83%

Χανιά Ελλάδα 83%

Μπολ Κροάτια 83%

Λάγος Πορτογαλία 83%

Ταορμίνα Ιταλία 82%

Ζαντάρ Κροατία 82%

Οτράντο Ιταλία 82%

Σιντέ Τουρκία 82%

Χβάρ Κροατία 82%

Φετίγιε Ιταλία 82%

• Η λίστα είναι αποτέλεσμα της δημοτικότητας των προορισμών με βάση τις κριτικές των χρηστών στην trivago αλλά και σε 150 διαφορετικά booking sites. Τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία αυτής της λίστας είναι οι προορισμοί να διαθέτουν τουλάχιστον 5000 κριτικές χρηστών από όλο τον κόσμο και τουλάχιστον 60 ξενοδοχεία ανά προορισμό.

 

Πηγή:http://www.newsbeast.gr