Επικαιρότητα

To πρώτο skateboard από...ανακυκλωμένα δίχτυα του ψαρά!

To πρώτο skateboard από...ανακυκλωμένα δίχτυα του ψαρά! Η Αμερικανική εταιρεία Bureo, με έδρα το Los Angeles, κατασκεύασε την πρώτη σανίδα skateboard εξολοκλήρου από ανακυκλωμένα δίχτυα του ψαρά!

Η εταιρεία, εφαρμόζοντας μια περιβαλλοντική πολιτική με όνομα “Net Positiva”, πέτυχε να συλλέξει μεγάλες ποσότητες από παλαιά και άχρηστα δίχτυα ψαρέμματος κυρίως από τις ακτές της Χιλής.

Έτσι, για κάθε σανίδα που κατασκευάζεται, αποφεύγεται η θαλάσσια ρύπανση από τα δίχτυα κατά 10 τετραγωνικά μέτρα που απαιτούνται για την κατασκευή της.

Η ποσότητα αυτή είναι ικανή να μειώσει το ανθρακικό αποτύπωμα της εταιρείας κατά 70%, καθιστώντας τη ως πραγματικά "πράσινη" και φιλική προς το περιβάλλον.

Οι σανίδες της εταιρείας, έχουν το σχήμα ψαριού για να παραπέμπουν στο υλικό κατασκευής τους, ενώ ακόμα και το όνομα της εταιρείας σημαίνει 'Το Κύμα" στην αρχαία Χιλιανή διάλεκτο!

Αξίζει να τονισθεί το γεγονός ότι ακόμα και οι ρόδες των skateboard, προέρχονται από τη μίξη ανακυκλωμένου πλαστικού και φυτικών ελαίων.

 

To πρώτο skateboard από...ανακυκλωμένα δίχτυα του ψαρά!

To πρώτο skateboard από...ανακυκλωμένα δίχτυα του ψαρά!