Επικαιρότητα

Δυνατότητα Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στους Δρόμους της Κύπρου!

Δυνατότητα Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στους Δρόμους της Κύπρου! Νέα υπηρεσία που παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, παρουσίασε η ΑΗΚ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος. Η νέα υπηρεσία ακούει στο όνομα e-charge στο Πρότυπο Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η υπηρεσία e-charge προσφέρεται στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων και παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης σε όλα τα σημεία που έχουν εγκατασταθεί Παγκύπρια. Μέχρι στιγμής έχουν εγκατασταθεί σταθμοί φόρτισης σε 15 σημεία, σε δημόσιους χώρους.

Όπως αναφέρεται, στόχος της ΑΗΚ είναι η προώθηση του ηλεκτρικού οχήματος στην Κύπρο, ενός μέτρου που θα συμβάλει ουσιαστικά στη καλυτέρευση της ποιότητας ζωής στις πόλεις αλλά και στη δημιουργία νέας αγοράς και υπηρεσιών προς τον Κύπριο καταναλωτή.

Η χρέωση της ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται στη Διατίμηση αρ. 15 και η τιμολόγηση θα γίνεται κάθε διμηνία. Οι φορτιστές της ΑΗΚ παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια κατά τη φόρτιση. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποκτήσουν κάρτα πρόσβασης από οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της ΑΗΚ, αφού υπογράψουν σχετική σύμβαση. Για την υπηρεσία υπάρχει πάγια χρέωση €25, ποσό το οποίο θα χρεωθεί στον πρώτο λογαριασμό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λακκοτρύπη, ο οποίος στο χαιρετισμό του επεσήμανε ότι η ΑΗΚ λαμβάνοντας τα μηνύματα των καιρών, τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και την εξέλιξη της τεχνολογίας, με το έργο αυτό δείχνουν το δρόμο για ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον δημιουργώντας την απαραίτητη υποδομή για προώθηση του ηλεκτρικού οχήματος στον τόπο μας.

 

Πηγή:http://www.energia.gr