Επικαιρότητα

Γκάζια για το 13ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

Γκάζια για το 13ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις Ο αγώνας εξακολουθεί να είναι ο σημαντικότερος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και ως εκ τούτου έχει πριμοδοτηθεί με διπλό συντελεστή από πλευράς αξίας (3 για το Ασφάλτινο και 3 για το Χωμάτινο Σκέλος).

Έτσι λοιπόν, το πρώτο ραντεβού της ξεχωριστής αυτής γιορτής του μηχανοκίνητου αθλητισμού κλείστηκε για την Πέμπτη 5 Ιουνίου από 12:00 – 15:00, στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης, στο Γκάζι για τη διαδικασία του Τεχνικού και του Διοικητικού Ελέγχου, όπου οι φίλοι του σπορ θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν από κοντά πανέμορφα και σπάνια αυτοκίνητα, σε ένα χώρο που πραγματικά είναι ιδανικός για την περίσταση. Την ίδια ημέρα μερικές ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 18:00 πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή Τελετή Εκκίνησης στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στους πρόποδες της Ακρόπολης. Από τη ράμπα θα περάσουν 116 πανέμορφα αυτοκίνητα, έτους κατασκευής από το 1953 έως το 1985, από τα οποία τα 49 ανήκουν στην κατηγορία Sporting και τα 67 στην κατηγορία Regularity. Τα πληρώματά τους εκπροσωπούν 14 διαφορετικές εθνικότητες, ενώ συνολικά οι συμμετοχές του αγώνα από το εξωτερικό φτάνουν τις 27.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως και στις δύο κατηγορίες θα ταξιδέψουν και θα αγωνιστούν στην Ελλάδα όλοι οι πρωταγωνιστές των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων της FIA, τόσο στην κατηγορία Sporting, όσο και στην κατηγορία Regularity.

Το 13ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις θα εξελιχθεί στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας, στις διαδρομές δηλαδή που στο παρελθόν έχουν γίνει πασίγνωστες σε όλο τον κόσμο μέσω του Ράλλυ Ακρόπολις, με κέντρο του την φιλόξενη και γραφική παραθαλάσσια πόλη της Ιτέας.

Η διαδρομή του 3ήμερου αγωνιστικού σκέλους της διοργάνωσης (6-7-8 Ιουνίου) περιλαμβάνει 7 Ειδικές Διαδρομές ταχύτητας στην άσφαλτο και 4 στο χώμα, μήκους 202,56 χλμ. για την κατηγορία Sporting, με τη συνολική διαδρομή να φτάνει τα 727,21 χλμ. Για την κατηγορία Regularity θα υπάρχουν 18 Ειδικές Διαδρομές ακρίβειας με πάνω από 35 χρονομετρήσεις, ενώ εδώ τα πληρώματα θα διανύσουν συνολικά περί τα 900 χλμ.

 

Γκάζια για το 13ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

Γκάζια για το 13ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

Πηγή:http://www.news.gr