Επικαιρότητα

Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει κάθε χώρα: Εντυπωσιακές φωτογραφίες με τις συνέπειες της

Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει κάθε χώρα: Εντυπωσιακές φωτογραφίες με τις συνέπειες της Ο ετήσιος διαγωνισμός «Περιβαλλοντικός Φωτογράφος της Χρονιάς» είναι ένας σχετικά νέος θεσμός, αφού ξεκίνησε το 2007, αλλά ο λόγος ύπαρξής του είναι σημαντικός. Δημιουργήθηκε για να επιτρέψει στους φωτογράφους να μοιραστούν φωτογραφίες περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν το κοινό.

Οι φωτογραφίες εξετάζουν όλα τα μεγάλα θέματα: τη φτώχεια , την εξοικονόμηση νερού, την αειφόρο ανάπτυξη και την αύξηση του πληθυσμού . Οι παρατηρήσεις είναι από όλο τον κόσμο και δείχνουν το εύρος των διεθνών ζητημάτων.

Οι νικητές λαμβάνουν ένα χρηματικό έπαθλο και η δουλειά τους εκτίθεται σε μεγάλα εκθεσιακά κέντρα στις ΗΠΑ

Φωτογράφος: Tuyet Trinh Do

Γυναίκες στο Δέλτα του Μεκόνγκ στο Βιετνάμ πλέκουν δίχτυα, καθώς προετοιμάζονται για την ετήσια πλημμύρα του ποταμού, όπου πιάνουν ψάρια και γαρίδες.

Φωτογράφος: Luke Duggleby

Βουδιστές μοναχοί στην Καμπότζη ευλογούν δέντρα τα οποία πρόκειται να καταστραφούν για να ανοίξει ο δρόμος για μια φυτεία μπανάνας. Το πορτοκαλί ύφασμα θεωρείται ιερό και ελπίζουν ότι θα αποτρέψει τους υλοτόμους να τα κόψουν

Φωτογράφος: Kevin McElvaney

Αυτός ο νεαρός άνδρας φωτογραφίζεται σε χωματερή ηλεκτρονικών συσκευών στη Γκάνα, τη μεγαλύτερη τέτοια χωματερή στον κόσμο. Νεαροί άνδρες και μικρά παιδιά αποσυναρμολογούν τους υπολογιστές και αναζητούν στους σωρούς των σκουπιδιών υλικά που θα μπορούσαν να πουλήσουν. Πολλά παιδιά στέλνονται για δουλειά στις χωματερές από τις φτωχές οικογένειες της βόρειας Αφρικής.

Φωτογράφος: Prasanta Biswas

Αυτό το εντυπωσιακό πλάνο δείχνει την ξηρασία στη Δυτική Βεγγάλη της Ινδίας. Το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένων των πλημμυρών, των κυκλώνων και της ξηρασίας.

 

Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει κάθε χώρα: Εντυπωσιακές φωτογραφίες με τις συνέπειες της

Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει κάθε χώρα: Εντυπωσιακές φωτογραφίες με τις συνέπειες της

Πηγή:http://www.iefimerida.gr