Επικαιρότητα

H Aθήνα αρέσει ξανά!

H Aθήνα αρέσει ξανά! Δυο σημαντικές πολιτιστικές στιγμές για την Αθήνα γίνονται οι αφορμές για να προτείνει το cnntraveller και πάλι στους αναγνώστες μια επίσκεψη στην πρωτεύουσα που ζει σχεδόν ένδοξες τουριστικά μέρες μετά μια μακρά περίοδο που αποτελούσε κυριολεκτικά την «μαύρη τρύπα του τουρισμού».

Η συντάκτρια Laura Fowler προτείνει λοιπόν την Αθήνα με αφορμή δύο καλοκαιρινές συγκυρίες – την ταινία «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου» με την αναφορά πως η ίδια η Ελλάδα είναι «το τέταρτο αστέρι της ταινίας μετά τους διάσημους πρωταγωνιστές, ενώ δεν λείπει και η αναφορά πως αυτή η ταινία μπορεί να κάνει στην Ελλάδα ότι έκανε η ταινία «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» στην Ιταλία. Στο άρθρο – όπως και στις περισσότερες προωθητικές κινήσεις της ταινίας- κυριαρχεί η εικόνα των πρωταγωνιστών στη σκιά της Ακρόπολης.

Ομως και ένα άλλο γεγονός, μια εικαστική έκθεση διεθνούς απήχησης κυριαρχεί στο άρθρο ως σαφή πρόταση επίσκεψης. Πρόκειται για την έκθεση σύγχρονης Τέχνης «Α Τhousand Doors» του πολιτιστικού οργανισμού ΝΕΟΝ και της φημισμένης βρετανικής Whitechapel Gallery που πραγματοποιείται ως τις 30 Ιουνίου σε ένα μοναδικής αξίας αλλά ελάχιστα επισκέψιμο κτίριο τη Αθήνας: στη Γεννάδειο βιβλιοθήκη.

Το cnntraveller σημειώνει πως σε μια πόλη που καθορίζεται από το αρχαίο παρελθόν της, είναι ανανεωτικό να βρίσεις κάτι εξολοκλήρου νέο. Σημειώνεται ότι η έκθεση αντλεί έμπνευση από την Ελληνική ιστορία και την αναπαριστά εξαρχής μέσω μια σειράς έργων σύγχρονης τέχνης, μερικά εκ των οποίων δημιουργήθηκαν ειδικά για την έκθεση.

 

Πηγή:http://www.iefimerida.gr