Επικαιρότητα

Academy Gardens: Ναι, ο Κηφισός μπορεί να γίνει πράσινος

Academy Gardens: Ναι, ο Κηφισός μπορεί να γίνει πράσινος Στην λήψη περιβαλλοντικής αδειοδότησης και στην έκδοση άδειας δόμησης προχωρά η εταιρεία Artume που σχεδιάζει στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, στην Αθήνα την ανάπτυξη του πολυχώρου αναψυχής και εμπορίου Academy Gardens. Για το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, έχει ήδη εγκριθεί η αλλαγή χρήσεων γης της περιοχής από Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) σε ζώνη ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση, με τους επενδυτές να προσβλέπουν στην ολοκλήρωση, μέσα στους επόμενους μήνες, των προαπαιτούμενων γραφειοκρατικών ενεργειών για την έναρξη της κατασκευής.

Κατ’ αντιστοιχία με τη συντριπτική πλειονότητα των επενδύσεων στην Ελλάδα, κατά της υλοποίησης του Academy Gardens έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή, η οποία εκδικάστηκε την περασμένη Τετάρτη. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν εμποδίζει τη διαδικασία λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων, με την πλευρά των επενδυτών να εκτιμά ότι έχουν τηρηθεί όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Έτσι, στόχος της Artume είναι το αργότερο, έως το τέλος της χρονιάς, να ξεκινήσουν οι πρόδρομες κατασκευαστικές εργασίες στην έκταση του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60) που απέχει 1,4 χλμ από το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Το Academy Gardens θα διαθέτει εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις με μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 55.000 τετραγωνικών μέτρων. Δεδομένου ότι η Artume ελέγχεται από την Blackrock, το Academy Gardens θα αποτελέσει το πρώτο έργο του αμερικανικού επενδυτικού οίκου στο εγχώριο real estate.

 

Πηγή:http://www.capital.gr